Opel, divizia din Germania a grupului american General Motors (GM), ar putea fi nevoita sa renunte la o treime din angajati, potrivit unei surse citate de publicatia germana Bild.

Sursa a aratat ca Opel a convenit cu General Motors o strategie care incepe cu reducerea programului de lucru pentru mai multe mii de angajati, masura anuntata deja la inceputul acestei saptamani.

Potrivit publicatiei germane , GM a dat Opel un obiectiv clar de reducere a fortei de munca cu 30%, dar presedintele GM Europe, Steve Girsky, a dezmintit informatia.

„Nu exista o astfel de strategie. Nu este adevarat ca Opel intentioneaza sa reduca numarul de locuri de munca in Germania”, a spus Girsky.

GM a inregistrat anul trecut pierderi de 747 milioane de dolari generate de operatiunile din Europa, care includ si marca Vauxhall din Marea Britanie, in conditiile in care problemele economice au afectat vanzarile de automobile in regiune.

in Europa, producatorii auto au un excedent de 10 fabrici, avand in vedere ca cererea pentru vehicule noi este in continua scadere.

„Informatia ca Opel vrea sa reduca o treime din numarul angajatilor din Germania este falsa. Este iresponsabila pentru clienti, dealeri si cei 40.000 de angajati. Articolul din Bild ne afecteaza Brandul si ne pune afacerile in pericol”, se arata intr-un comunicat separat al Opel. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here