BCR sprijina Start-up-urile prin acordarea de credite garantate de catre stat prin FNGCIMM
BCR este partener AIPPIMM in „Programul pentru dezvoltarea abilitaților antreprenoriale in randul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finanțare – START 2012”

Bucuresti, 1 august 2012 – Banca Comerciala Romana (BCR) acorda credite microintreprinderilor și intreprinderilor mici și mijlocii in condiții extrem de avantajoase in urma semnarii unei convenții cu Agenția pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru intreprinderi Mici și Mijlocii (AIPPIMM) privind „Programul pentru dezvoltarea abilitaților antreprenoriale in randul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finanțare – START”, aferent anului bugetar 2012.

Aceasta noua forma de sprijin pentru solicitanți are urmatoarea structura de finanțare:
AFN (alocația financiara nerambursabila) – maxim 70% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 100.000 RON/beneficiar;
credit bancar – minim 30% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului de investiție, exclusiv TVA, maxim 50.000 RON/beneficiar;
contribuția proprie a beneficiarului: minim 30% din valoarea eligibila a  proiectului de investiție pentru cei care nu solicita credit.

BCR va acorda credite in lei, cu o dobanda variabila compusa din ROBOR 6 luni + 3 p.p. (dobanda 8.6% considerand ROBOR6M de 5.6%), comision de analiza de 150 lei și comision de gestiune (acordare) de 1%, perceput la valoarea creditului și incasat la data efectuarii primei trageri din credit. Beneficiarii acestor credite pot fi societați comerciale (microintreprinderi, intreprinderi mici și mijlocii) organizate in baza Legii nr. 31/1990 privind societațile comerciale cu modificarile și completarile ulterioare sau in baza OUG nr. 6/2011.

Programul pentru dezvoltarea abilitaților antreprenoriale in randul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finanțare – START 2012 are ca obiective :
dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoașterea și gestionarea optima a resurselor, in vederea adaptarii rapide la rigorile determinate de globalizarea piețelor și de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana
stimularea inființarii de noi microintreprinderi, precum și imbunatațirea performanțelor economice ale celor existențe, prin creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare.

Avantajele majore ale programului sunt:
a)alocatia financiara nerambursabila (A.F.N) prevazuta a se acorda IMM-urilor eligibile de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin intermediul AIPPIMM, este in cuantum de maximum 70% din valoarea cheltuielilor eligibile, fara a depasi 100.000 RON/beneficiar;
b)garantia acordata de catre FNGCIMM, pentru creditele contractate de catre beneficiarii programului, este in cuantum de maxim 80% din valoarea creditului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here