Seceta pericliteaza in egala masura croazierele pentru Bulgaria ca si pentru Romania, aducand prejudicii imense turismului si trasnportului pe Dunare. Tocmai de aceea, Federatia Patronatelor din Turism si Servicii propune Guvernelor Romaniei si Bulgariei demararea unui program comun de dragare a Dunarii si de preventie a efectelor secetei care se repeta tot mai des in ultimii ani, aducand pagube imense prin oprirea traficului pe fluviu.

Este timpul sa lasam deoparte rivalitatea paguboasa si sa intelegem ca Romania si Bulgaria au prea multe lucruri in comun ca sa poata reusi fara colaborare. Daca stam fiecare pe malul nostru si ne uitam cum scade Dunarea, vom pierde turisti in ambele sensuri, iar croazierele se vor opri la Budapesta, ignorand partea noastra de lume.

Prin efort comun, Romania si Bulgaria pot asigura o navigare neintrerupta pe Dunare, atragand astfel turistii si aducand beneficii nesperate zonei. Acesta ar fi un bun inceput pentru intelegerea faptului ca, in loc sa se concureze, Romania si Bulgaria ar putea colabora pentru a atrage turisti din alte colturi ale lumii in partea noastra de continent, cu nimic mai prejos decat restul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here