O persoana fizica autorizata (PFA) va verifica indicatorii de performanta prevazuti in bugetele de venituri si cheltuieli, achizitiile si investitiile Romtelecom, Posta Romana si Radiocom, unde Ministerul Comunicatiilor este actionar, servicii pentru care va incasa 24.000 lei pana la finele anului.

„Pana la data de 27 aprilie 2012, cand a expirat termenul limita de primire a ofertelor, a depus oferta o singura firma, PFAMitroi Gheorghe. Aceasta a castigat licitatia cu pretul de 24.000 lei. Contractul s-a incheiat pentru o perioada de opt luni, pana la sfarsitul anului 2012, cu posibilitatea prelungirii acestuia cu o durata de maxim patru luni in anul 2013”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Potrivit invitatiei de participare la licitatie, publicata pe pagina web a institutiei, PFA Mitroi Gheorghe va verifica la institutiile subordonate MCSI si la societatile unde detine actiuni respectarea reglementarilor legale (legi, hotarari de guvern, ordonante, ordine ale ministrului) de catre manageri, incadrarea in indicatorii de performanta prevazuti in bugetul de venituri si cheltuieli, modul de intocmire, aprobare si executie a bugetelor de venituri si cheltuieli si aplicarea politicii MCSI in domeniul comunicatiilor si societatii informationale.

De asemenea, Gheorghe Mitroi va verifica modul de organizare si derulare a procedurilor de achizitii de produse, executarea de lucrari si prestarea de servicii in scopul realizarii eficientei cheltuirii banilor (din credite garantate de stat, imprumuturi, bugetul de stat, fonduri speciale, resurse proprii etc.) si modul de derulare a investitiilor, lucrarilor de modernizare, reparatii etc.

Totodata, PFA Mitroi Gheorghe va controla modul de implementare a programelor de reforma structurala, privatizare, cresterea eficientei economice si crearea de noi locuri de munca si modul de organizare si desfasurare a controlului intern in minister, institutiile subordonate si la societatile unde detine actiuni.

„Conform referatelor facute in timpul mandatului fostului ministru al Comunicatiilor Razvan Mustea, initierea achizitiei a fost motivata de lipsa acuta de personal din cadrul ministerului si necesitatea suplinirii acestei lipse de personal in domeniile cheie ale MCSI”, se mai arata in raspunsul institutiei.

Potrivit datelor MCSI, castigatorul licitatiei a incasat deja 6.000 de lei pentru serviciile de consultanta prestate in lunile aprilie si mai, plata efectuandu-se in data de 27 iunie.

PFA Mitroi Gheorghe este inregistrata in Bucuresti.

Ministerul Comunicatiilor este actionar la Romtelecom – 45,99% din capital, Posta Romana – 75% si Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) – 100%.

in subordinea ministerului se afla Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI), Centrul National „Romania Digitala” (CNRD), Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica – ICI Bucuresti si Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii – INSCC Bucuresti.

„La incheierea contractului, prestatorul isi asuma o acuratete de minim 95% in prestarea de «servicii generale de consultanta in management»”, se spune in invitatia de participare.

Parte a grupului elen OTE, Romtelecom este unul dintre cei mai importanti jucatori locali de telecomunicatii.

in 2011, veniturile operatorului au scazut cu 8,6%, la 655,1 milioane euro, iar profitul EBITDA s-a redus cu 23%, la 119,1 milioane euro.

Anul trecut, Posta Romana a incheiat cu afaceri de 1,26 miliarde de lei, de la 1,38 miliarde de lei in 2010, cand pierderile au atins 121 milioane de lei. Pierderea sau profitul pe 2011 nu a fost facuta publica.

infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania.

Sub brandul Radiocom, compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet.

Datele financiare pe 2011 nu au fost date publicitatii. Potrivit Ministerului Finantelor Publice, SNR a consemnat in 2010 o cifra de afaceri de 338,3 milioane de lei si o pierdere neta de 43,4 milioane de lei. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here