Porsche Finance Group va avea un nou CEO, Christoph Binder, care il inlocuieste pe Alexander Nekolar incepand cu luna august a acestui an. Dupa cinci ani in Romania, Nekolar a fost numit membru in Consiliul de Administratie al Porsche Bank A.G. din Salzburg.

Noul CEO al Porsche Finance Group, Christoph Binder, declara: „Este o mare onoare pentru mine sa fiu numit in pozitia de CEO al Porsche Finance Group Romania. Piata locala este foarte dinamica – dovada ca dupa cativa ani de declin a inceput sa arate primele semne de crestere. in acelasi timp, stiu ca nu voi avea o misiune usoara. Obiectivele mele principale sunt mentinerea companiei in pozitia de lider local in finantarea auto si a cotei de finantare in vanzarile Porsche Romania, precum si intarirea relatiei cu dealerii nostri.”

Christoph Binder are o experienta de peste 10 ani in consultanta, dezvoltarea afacerii si management strategic. in varsta de 43 de ani, Binder vine in Romania dupa sase ani in care a ocupat pozitia de CEO al Porsche Bank in Croatia. Anterior, managerul austriac a mai lucrat in cadrul Porsche Bank in Franta si Austria.

Alexander Nekolar a preluat functia de CEO al Porsche Finance Group la sfarsitul anului 2011, dupa ce timp de patru ani ocupase functia de CFO al grupului.

„Sunt convins ca echipa formata in ultimii ani va colabora excelent cu noul CEO. Christoph Binder este un manager cu experienta, care va continua in directia promisiunii pe care o facem clientilor nostri, aceea de a oferi solutii de finantare eficiente, sub umbrela conceptului <<one-stop-shop>>”, declara Alexander Nekolar.

Porsche Finance Group continua sa aiba o pozitie importanta pe piata locala, cu o cota de finantare de 45% in vanzarile importatorului Porsche Romania la sfarsitul lunii iunie 2012, ceea ce inseamna ca practic, aproximativ fiecare al doilea autoturism Volkswagen, Skoda, Audi, SEAT, Porsche sau Bentley a fost finantat prin Porsche Finance Group. Suma finantata de Porsche Finance Grup in primele sase luni ale anului s-a ridicat la valoarea de 60 de milioane de euro (din punct de vedere al valorii bunurilor finantate), cu 13% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Porsche Finance Group furnizeaza solutii financiare integrate, exclusiv pentru clientii importatorului Porsche Romania, prin reteua sa de dealeri cu acoperire la nivel national.

Porsche Finance Group

Porsche Finance Group se ocupa cu finantarea autoturismelor apartinand marcilor holding-ului: Volkswagen, Skoda, Audi, SEAT, Porsche, Weltauto si Volkswagen Autovehicule Comerciale. Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari. Porsche Finance Group ofera clientilor sai solutii eficiente si rapide pentru achizitionarea automobilului dorit, conform conceptului „one-stop-shop”: achizitionare directa, in showroom, finantare prin leasing sau credit, asigurare pentru masina si o administrare eficienta a flotelor de masini.

Porsche Leasing Romania IFN SA ofera leasing financiar intern pentru persoane fizice si companii.  Porsche Bank Romania este prima banca auto specializata de pe piata romaneasca – ofera credite pentru autoturisme. Porsche Broker de Asigurare completeaza gama de servicii cu intermedierea de asigurari CASCO si RCA.  Porsche Mobility a fost infiintata cu scopul de a dezvolta serviciul de management de flote, rent-a-car si leasing operational. Porsche Asigurari inchide cercul serviciilor integrate ale Porsche Finance Group. Compania ofera asigurarea CASCO, valabila in toata Europa, pentru masinile noi si rulate achizitionate in leasing, credit sau cash, prin companiile grupului, Porsche Leasing, Porsche Mobility sau Porsche Bank.

Porsche Finance Group este filiala locala a Porsche Bank A.G. in calitate de subsidiara a Porsche Holding, cu sediul la Salzburg, Porsche Bank A.G. este o companie internationala specializata in servicii de finantare auto. Porsche Holding are peste 40 de ani de experienta in finantarea auto si este parte a Volkswagen Group.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here