Fiecare a auzit, desigur, de Fenomenul „Decembrie 2012“. Si, desigur, acest fenomen a dat nastere la opinii diferite. Lasand, insa, la o parte credintele si parerile personale, merita observate si semnalate anumite „miscari strategice“, ce s-au facut sau se fac pe suprafata, dar mai ales in subsolul bunei noastre Mame Geea. Astfel, un prim exemplu il constituie ,,Aeroportul“ din Denver, SUA. Desi mai era construit un aeroport in oras, s-a decis constructia unui al doilea, care nu numai ca are o forma foarte ciudata (asemanatoare desenelor Nazca), dar mai ciudat este ca dispune de o retea subterana extrem de intinsa, care nu era necesara unui aeroport comercial. si, nu in ultimul rand, de remarcat sunt si formele ciudate ale vitraliilor aeroportului, cu imagini apocaliptice, simboluri Skull and Bones, sau chiar naziste. Mai apoi, putem observa ,,banca“ de seminte Svalbard din Norvegia, amplasata pe un munte din Insula Spitzbergen, depozit constituit cu scopul declarat de a pastra mostre si loturi de plante pentru reinitializarea vegetatiei Pamantului dupa o eventuala apocalipsa.
Un alt eveniment ciudat il reprezinta viul interes manifestat de NASA in popularizarea descoperirii unor bacterii ce se hranesc cu arsenic, al caror ADN nu corespunde celui de pe Terra. Descoperirea acestora in lacul Mono din California a dus la dovada vietii de origini extraterestre. Experimentul de la CERN din Elvetia reprezinta o investitie mult prea mare si o implicare umana mult prea vasta pentru a fi doar un simplu experiment, fara a avea o finalitate practica. Obtinerea independentei energetice fata de gazele rusesti sau fata de petrolul din Orient ar fi mai degraba un motiv pentru construirea super reactorului de la CERN, Geneva.
Acestea ar fi doar cateva dintre miscarile bizare ce se fac la nivel mondial in scopuri mai mult sau mai putin ,,apocaliptice“. De remarcat este insa faptul ca toate marile religii prevestesc apropierea sfarsitului prin dezastre naturale (cutremure, eruptii vulcanice, inundatii, etc). Iar factorul uman are si el un cuvant greu de spus in functionarea (mai degraba defectuoasa) a sistemelor si ecosistemelor Pamantului.
Poluarea excesiva, cursa inarmarilor, experimentele nucleare, sunt doar cativa din factorii perturbatori ai echilibrului planetei. Sa facem un exercitiu de imaginatie: inchipuiti-va o intrerupere a furnizarii energiei electrice simultan in toate statele lumii, pentru o perioada de cateva zile. Acest lucru ar determina caderea telecomunicatiilor, a burselor, a retelelor informatice si ar genera un haos general. E posibil ca aceste scenarii sa se intample chiar in decembrie 2012? Ramane de vazut.
(Articol preluat din revista Business Point, nr. 65, varianta print)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here