Parchetul General din Ucraina a anuntat ca opozanta Iulia Timosenko, fost premier, va primi ingrijiri intr-un spital ucrainean in afara inchisorii in care este incarcerata in prezent.”Procurorul general Viktor Psonka (…) a dispus ca Serviciul Penitenciar si Ministerul Sanatatii sa organizeze examinarea si tratarea detinutei Timosenko intr-o unitate medicala specializata dinafara coloniei (penitenciare)” din Harkiv (est), a anuntat parchetul intr-un comunicat.

Institutia urmeaza sa fie aleasa de catre Ministerul Sanatatii, insa va fi vorba despre un spital din Ucraina, a precizat Iuri Boicenko, purtatorul de cuvant al parchetului, in timp ce Guvernul german negociaza in prezent cu Kievul ca opozanta sa poata sa primeasca ingrijiri in Germania.

Serviciul de presa al Ministerului Sanatatii nu a putut fi contactat luni, imediat dupa pranz.

Timosenko a fost examinata in februarie de catre doi medici de la clinica universitara berlineza Charité si de catre alti trei medici canadieni.

Presa ucraineana a publicat la sfarsitul lui martie un raport, prezentat ca provenind de la medicii germani, potrivit caruia Timosenko sufera de o hernie de disc si necesita o spitalizare „imediata” intr-o „clinica specializata” din afara sistemului carceral.

Una dintre liderii „revolutiei portocalii” prooccidentale din 2004, Timosenko a fost condamnata in octombrie la sapte ani de inchisoare pentru „abuz de putere” in perioada cand a fost premier.

Acest caz a provocat o criza intre Kiev si Uniunea Europeana (UE), care considera ca este vorba despre o condamnare motivata politic. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here