Deputatul Mihail Boldea, care se afla de duminica seara la consulatul Romaniei din Nairobi, a declarat luni dupa-amiaza ca deocamdata sunt probleme in ceea ce priveste procurarea biletului de avion pentru a se intoarce cat mai repede in tara, spunand ca nu exista locuri libere, dar ca este ajutat sa gaseasca bilet. „Voi veni la Bucuresti pentru ca imi iubesc tara. Acum, e o problema cu biletul de avion, nu prea sunt locuri libere, dar ma ajuta cineva de aici, trebuie sa gasesc o cursa sa ma intorc”, a declarat, luni seara, deputatul Mihail Boldea pentru Realitatea TV.

Intrebat daca atunci cand a plecat in Kenya nu si-a cumparat bilet dus-intors, deputatul Mihail Boldea a raspuns afirmativ, precizand ca urma sa revina in Romania marti, prin Istanbul.

El a spus ca nu vrea sa se intoarca in tara prin Istanbul de teama ca va fi retinut acolo in conditiile in care Turcia are alte reglementari si ca doreste sa revina in Romania printr-o tara europeana ” in cazul in care se intampla ceva”.Boldea a mai spus ca va fi insotit, probabil, de cineva de la Consulatul Romaniei din Nairobi.

Mihail Boldea a mai declarat ca spera sa ajunga cat mai repede in Romania, sustinand ca in tara se poate apara in fata „abuzurilor” la care este supus, el lansand acuzatii la adresa procurorilor DIICOT Galati, care instrumenteaza cazul sau si care „incalca legea”.

„Fac sesizari de aproape un an ca se incalca legea si nimeni nu vrea sa ma asculte”, a afirmat Boldea referindu-se la procurorii DIICOT Galati, despre care a spus ca au facut „o serie de abuzuri”.

„Cei care sunt acum arestati, majoritatea lor, au recunoscut lucruri pe care nu le-au facut. Totul a fost sub presiune. Sa vina sa spuna cate plangeri sunt impotriva procurorilor DIICOT. Am cerut tot timpul ca dosarul sa fie preluat de la DIICOT Galati la o structura centrala”, a afirmat Boldea.

El a mai spus ca spera sa ajunga in Romania cat mai repede pentru a se putea apara in fata „abuzurilor” la care este supus.

Boldea a precizat ca in prezent se afla „intr-o locatie” pusa la dispozitie de Consulatul Romaniei de la Nairobi, pana cand vor fi facute toate formalitatile pentru reintoarcerea sa in tara.

Deputatul a mai spus ca in locatia respectiva a fost adus cu o masina duminica seara.

Deputatul se afla, de duminica seara, la consulatul Romaniei din Nairobi, vrand sa evite o eventuala retinere de catre autoritatile din Kenya.

George Moloman, avocatul deputatului, a declarat ca a luat legatura cu Boldea luni dupa-amiaza.

Potrivit acestuia, Consulatul Romaniei de la Nairobi nu are „autoritate executorie”, adica nu poate aplica mandatul de arestare preventiva si nici pe cel de urmarire internationala a lui Boldea.

El a mai precizat ca Mihail Boldea nu a ales de la inceput „calea cea simpla” de a se intoarce in Romania, respectiv singur, cu avionul, pentru ca se temea ca va fi retinut de autoritatile din Kenya, la momentul imbarcarii.

„A vrut sa evite o eventuala retinere de catre autoritatile din Kenya… Noi incercam sa evitam executarea mandatului de urmarire internationala de catre autoritatile de la Nairobi”, a mai spus avocatul.

El a explicat ca, in opinia sa, Boldea va fi adus in Romania cu un avion de linie, marti sau miercuri, in functie de legaturile aeriene existente.

El a precizat ca intre Romania si Kenya, ambele state membre Europol, poate exista o colaborare astfel incat deputatul sa fie adus in tara prin metoda cea mai simpla.

„Nu am discutat cu el despre safari sau alte chestiuni personale, doar despre dosar. S-a dus acolo sa se recreeze. Nu a fost o excursie premeditata, el nu a plecat prin agentie sau prin alta forma. El are prieteni acolo, la care a mai mers si in trecut”, a adaugat aparatorul lui Boldea.

Valentin Boldea a declarat, la TVR Info, ca fratele sau, Mihail Boldea, s-a prezentat la Consulatul Romaniei din Nairobi, pe numele deputatului fiind emis un mandat de arestare internationala. Potrivit sursei citate, deputatul Mihail Boldea s-a predat duminica seara autoritatilor romane din  Kenya. Nicio autoritate judiciara din Bucuresti nu confirma informatia potrivit careia deputatul Boldea s-ar fi predat.

Conform TVR, deputatul s-a predat la Consulatul Romaniei din Nairobi, Kenya.

Avocatul lui Mihail Boldea a declarat, luni, ca a discutat cu clientul lui si ca acesta i-a spus ca vine in Romania „maine sau poimaine”, imediat ce rezolva problemele cu biletele de avion si cu actele. Avocatul George Moloman a spus ca a discutat si luni dimineata cu clientul lui, care i-a precizat ca a inceput procedurile pentru a se intoarce in Romania. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here