In perioada 15 – 18 martie a.c., in cadrul Complexului Expozitional Romexpo Bucuresti, se desfasoara Targul de Turism al Romaniei, manifestare la care participa si Consiliul Judetean Cluj alaturi de peste 200 de autoritati locale, judetene si regionale din 25 de tari.
Judetul Cluj participa cu un stand organizat in cadrul proiectului “Clujul – peisaj cultural”, stand in cadrul caruia sunt prezentate cele mai ilustrative obiective turistice ale judetului Cluj. Astfel, cele mai reprezentative obiective cultural-artistice ale judetului Cluj, care vor fi promovate vizitatorilor acestui important targ de turism autohton, sunt urmatoarele:  Domeniul de la Ciucea, Cetatea din Bologa, Castelul Banffy din Rascruci, Castelul roman Potaissa, Biserica din localitatea Feleacu, Biserica din localitatea Vad, Biserica Reformata Calvina din Manastireni, Biserica de Lemn din Nicula, Biserica Reformata Calvina din comuna Sic, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei si Muzeul National de Istorie a Transilvaniei – Colectia de Istorie a Farmaciei.
In ultimii ani, Consiliul Judetean Cluj s-a implicat activ pentru promovarea turismului in judetul Cluj, atat prin intermediul investitiilor directe in acest sector, cat si prin lucrarile de refacere a infrastructurii turistice care genereaza accesul la cele mai importante obiective care acopera principalele etape ale istoriei medievale, moderne si contemporane ale judetului Cluj, reprezentative pentru toate comunitatile etnice si confesionale importante de aici.
Astfel, in cursul lunii februarie a.c., Presedintele Consiliului Judetean Cluj a semnat actul constitutiv al Asociatiei pentru Promovarea Turismului Clujean care are in vedere dezvoltarea durabila si promovarea turismului din judetul Cluj, in totalitatea multiplelor sale forme, atat in tara cat si in strainatate, precum si acordarea suportului necesar pentru elaborarea si implementarea strategiilor nationale, regionale si locale de dezvoltare a turismului clujean: “Turismul reprezinta un important motor economic, un generator de venituri in comunitate. De aceea este firesc ca toti cei interesati in promovarea turismului la nivelul judetului nostru sa se regaseasca intr-o asociere care este in interesul si beneficiul tuturor.”, a declarat domnul Alin Tise.
Amintim in acest context si proiectul institutiei noaste de realizare a unui centru national de informare turistica care va fi amenajat in cladirea Muzeului Etnografic din centrul orasului Cluj-Napoca, o investitie de peste o jumatate de milion de RON, bani europeni. Totodata, in cursul anului trecut a fost demarat un proiect mult mai amplu de reabilitare a peste 350 de km de drumuri judetene care ajung si in zone intens vizitate de turisti: Belis, Baisoara sau Turda. La aceste investitii de mari dimensiuni se adauga si altele mai putin costisitoare, dar al caror impact in vederea relansarii economiei turistice poate fi extrem de important. Un exemplu in acest sens il constituie proiectul „Descopera Transilvania, viziteaza cu noi muzeele din Cluj”, care vine in intampinarea pasagerilor care calatoresc cu compania aeriana Tarom si care aterizeaza pe Aeroportul International Cluj-Napoca, acestia primind la aterizare un pliant cu ajutorul caruia vor putea sa viziteze gratuit trei muzee clujene: Muzeul de Arta, Muzeul Etnografic și Muzeul Memorial ”Octavian Goga”.
in cadrul Targului de Turism al Romaniei, reprezentantii institutiei noastre vor distribui vizitatorilor o serie de materiale informative – albume, pliante si brosuri, cd-uri mass media inscriptionate – cuprinzand informatii referitoare la obiectivele promovate prin intermediul proiectului “Clujul – peisaj cultural”.
„Participarea Consiliului Judetean Cluj la un astfel de eveniment de anvergura nu poate fi decat de bun augur, un impuls pentru investitiile implementate sau aflate in curs, finantate din bugetul judetului. inainte de orice, obiectivele turistice ale judetului Cluj au nevoie de o promovare activa atat printre turistii romani, cat si printre cei straini, adica exact acel public tinta pe care strategia de dezvoltare a judetului il vizeaza.”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here