Imprumut sindicalizat de 210 milioane euro pentru extinderea retelei de hipermarketuri in orasele din Romania
BERD promoveaza retailul alimentar modern in Romania printr-un imprumut sindicalizat de pana la 210 milioane euro catre Loius Delhaize, un important jucator din retailul european, pentru finantarea programului de investitii al companiei in Romania.
Grupul Loius Delhaize, care este originar din Belgia, detine o retea formata din sute de hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate, centre pentru gradinarit si magazine specializate pentru animale in Franta, Belgia, Luxemburg, Romania, Ungaria si Marea Britanie. Grupul este prezent in Romania din 2003 si detine sapte hipermarketuri sub marca Cora. Finantarea acordata de catre BERD va sustine planurile Louis Delhaize de a construi 17 hipermarketuri de format mare si mediu in Bucuresti si alte orase din Romania. Proiectul va promova dezvoltarea unui format modern de vanzare cu amanuntul in afara capitalei, va extinde accesul la produse de calitate superioara pentru populatie si va sustine dezvoltarea producatorilor agricoli locali.

In plus, noile magazine Cora vor implementa cele mai bune practici internationale in domeniul eficientei energice in cladirile destinate comertului cu amanuntul. Facilitatea este compusa din contributia BERD de pana la 140 milioane euro si partea sindicalizata catre ING si Rabobank de pana la 70 milioane euro. “Sindicalizarea cu success a acestui proiect in mediul economic actual este un semn de incredere in economia romaneasca. Proiectul va fi benefic pentru Romania deoarece va oferi o piata de desfacere stabila fermierilor locali si va genera oportunitati de angajare localnicilor; va aduce servicii de calitate si o varietate mare de produse la preturi competitive
in orasele de dimensiuni mici din Romania”, a declarat Varel Freeman, Vice-Presedinte BERD.
“ Louis Delhaize este fericit sa continue investitiile in Romania, care devine acum o piata importanta pentru grup. Constructia si deschiderea celor 17 noi hipermarketuri si a unui mall in Romania arata angajamentul grupului si increderea in potentialul economiei romanesti.
Louis Delhaize apreciaza sprijinul continuu al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare in investitiile sale in regiune”, a declarat Francois Bouriez, CEO-ul companiei. Per ansamblu, de la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat peste 5,4 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei.
Doar in sectorul de agroindustrie, BERD a investit din 1991 peste 7 miliarde euro in 440 de proiecte din Europa Centrala si de Est si in Comunitatea Statelor Independente.

BERD, detinuta de 63 de tari si doua institutii interguvernamentale, sprijina dezvoltarea economiilor de piata si a sistemelor democraticei. Pentru mai multe informatii vizitati pagina de internet: www.ebrd.com., precum si paginile de Facebook si Twitter.

Ina Coretchi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here