O profesoara a facut marturisiri suprinzatoare si socante despre elevii sai, spunand ca la varsta de cinci ani, multi dintre acestia poarta inca scutece, beau din biberon si nu stiu sa deschida o carte. „Uitandu-ma la ceas, imi dau seama ca este timpul sa ii schimb scutecul lui Lily. Experienta imi spune ca nu ii place acest lucru, pentru ca majoritatea bebelusilor se comporta asa, dar aici este problema: Lily are cinci ani, iar eu nu sunt mama ei, ci profesoara ei, iar Lily nu este singurul copil care poarta inca scutece „, spune profesoara pentru dailymail.co.uk.

Femeia este profesoara intr-o scoala din sudul Angliei, si povesteste ca in fiecare zi se confrunta cu iresponsabilitatea si neglijenta parintilor. Copiii nu au o problema medicala, ci parinti care cred ca vor invata sa foloseasca toaleta singuri, sau ca este responsabilitatea scolii sa faca acest lucru.
Un sondaj realizat de Asociatia Profesorilor releva faptul ca profesorii considera ca elevii de scoala primara sunt mai putin independenti decat in urma cu zece ani.

„in clasa mea este un copil care are probleme dentare serioase din cauza consumului de bauturi dulci. Cel mai ingrijorator este insa faptul ca la varsta de cinci ani nu bea din ceasca, ci din biberon” a declarat profesoara.

Femeia a declarat ca in cei opt ani de cand este profesoara a fost martora unui declin socant in deprinderile de baza ale copiilor.

scoala spune clar ca se asteapta ca un elev sa mearga singur la toaleta, sa se incheie la haina sau sa manance cu furculita si cutitul.

Totusi, multi parinti considera ca aceste lucruri trebuie sa fie „predate” de catre profesori si isi trimit copiii la scoala fara ca acestia sa cunoasca notiuni elementare, cum ar fi sa stea linistiti pe scaun timp de cateva minute sau sa nu bata alti copii.

„in fiecare vara vizitez locuintele celor 30 de copii care imi vor deveni elevi din toamna. in doua treimi din acele locuinte, vad cele mai noi gadgeturi, televizoare cu plasma, console video si computere, dar nu vad jucarii sau carti. in majoritatea cazurilor, parintii nici nu se deranjeaza sa opreasca televizorul in timpul vizitei mele, iar cand ii intreb ce asteptari au de la scoala si care le sunt ingrijorarile, se uita pierduti la mine”, spune profesoara.

Profesoara spune ca desi pare greu de crezut, majoritatea parintilor nu vorbesc cu proprii copii, iar acestia nu sunt capabili sa comunice corect: „Da creion” a spus un copil in sala de clasa. Parintii nu isi educa odraslele, abandonandu-le in fata televizorului, iar rezultatul socant este ca acestia nu stiu sa tina o pensula in mana sau sa se joace cu jucarii.

„Tommy, un baiat de cinci ani din clasa mea, este expert la calculator. Poate manui un mouse fara probleme si deschide programe pe computer, dar nu stie sa deschida o carte. Cand am incercat sa citesc cu el dintr-o carte, a incercat sa o deschida de la cotor. Nu stia cum sa tina un creion in mana, iar cand l-am intrebat cu ce litera incepe cuvantul „rosu”, a devenit evident ca nu era sigur nici macar cum arata culoarea respectiva”, spune profesoara.

Femeia mai spune ca copiii nu mai respecta o anumita ora de culcare si ajung la scoala atat de obositi incat este nevoita sa ii lase sa doarma acolo.

Aceste situatii sunt intalnite in scolile din intreaga tara, demonstrand ca parintii nu isi inteleg propriile responsabilitati. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here