Votata de Parlament pe 15 decembrie, noua taxa de poluare pentru evitarea careia romanii s-au calcat in picioare luna trecuta la inmatriculari auto nu a intrat inca in vigoare, potrivit autoritatilor, aceasta urmand sa fie publicata in Monitorul Oficial „in perioada urmatoare”. La mai bine de sase luni de cand s-a anuntat o noua modificare a taxei de poluare si la aproape trei saptamani de cand legea a fost votata in Parlament de Camera Deputatilor (forul decizional), nimeni nu poate spune inca exact cand va intra aceasta efectiv in vigoare. Mai mult, la finele lunii decembrie, mii de romani care au cumparat un autoturism inmatriculat in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 s-au inghesuit in unitatile Directiei Regim Permise si inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) la nivel national pentru a-si inscrie automobilul si a evita, practic, noua taxa despre care toata lumea credea ca va intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2012.

Cei care doresc sa achizitioneze un automobil la mana a doua inmatriculat in Romania inainte de 1 ianuarie 2007 mai au inca cel putin 20 de zile pana cand noua taxa de poluare va intra in vigoare si implicit pana cand nu vor fi obligati sa o achite la reinmatricularea masinii pe numele lor. Pentru ca legea sa intre in vigoare, aceasta trebuie sa fie publicata in Monitorul Oficial.”Legea cu privire la noua taxa de poluare va fi trimisa spre promulgare la Presedintie in urmatoarele zile. Avand in vedere ca o lege este publicata in Monitorul Oficial la aproximativ 20 de zile de cand a fost trimisa spre promulgare, cel mai probabil aceasta va intra in vigoare spre finele acestei luni”, au declarat oficialii responsabili cu relatii publice din cadrul Camerei Deputatilor.

De asemenea, cei din cadrul Directiei finantelor publice au spus ca in prezent este inca in vigoare vechea taxa de poluare care se aplica numai la masinile nou-inma­triculate in Romania si nu exista niciun termen oficial pentru intrarea in vigoare a noii taxe de poluare. Laszlo Borbely, mi­nis­trul mediului si cel care a sustinut noul pro­iect de lege, nu a oferit niciun comen­tariu cu privire la intrarea in vigoare a noii taxe. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here