Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), institutie publica de interes judetean care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, invita persoanele interesate sa participe in zilele de 2,7 si 8 decembrie 2011 la o serie de manifestari artistice dedicate persoanelor cu dizabilitati si nu numai, manifestari organizate sub egida Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati–3 decembrie. Manifestarile avand drept scop sensibilizarea publicului larg in scopul prevenirii excluziunii si marginalizarii sociale vor fi organizate sub sloganul “Sa ne bucuram impreuna”.
La manifestarile care vor fi organizate pe durata a trei zile vor participa copii, tineri si adulti cu dizabilitati din cadrul scolilor speciale, organizatiilor neguvernamentale si centrelor rezidentiale din subordinea D.G.A.S.P.C. Cluj.
Astfel, in data de 2 decembrie 2011, incepand cu ora 10.00, la Iulius Mall si Polus Center, vor fi prezente expozitii cu produsele realizate de catre beneficiarii cu dizabilitati din centrele de zi ale organizatiilor neguvernamentale si din centrele rezidentiale din subordinea D.G.A.S.P.C. Cluj.
De asemenea, in data de 2 decembrie la Centrul ”Sfanta Irina” Turda, din str. Gh. Baritiu nr.39 A va fi marcata Ziua Internationala a persoanelor cu handicap printr-un program artistic ”impreuna reusim” si un concert de colinde.
Miercuri, 7 decembrie 2011, incepand cu ora 16.00 la Iulius Mall se va desfasura un spectacol artistic de muzica, dans si teatru sustinut de catre persoanele cu dizabilitati din cadrul organizatiilor neguvernamentale, scoli speciale si din centrele rezidentiale din subordinea D.G.A.S.P.C. Cluj.
in data de 8 decembrie 2011, incepand cu ora 16.00, Casa de Cultura a Studentilor  va  fi gazda unui spectacol artistic de muzica, dans si teatru realizat de catre elevii cu dizabilitati din cadrul scolilor speciale, persoanele cu dizabilitati din cadrul organizatiilor neguvernamentale si din centrele rezidentiale din subordinea D.G.A.S.P.C. Cluj. Spectacolul “Sa ne bucuram impreuna” de la Casa de Cultura a Studentilor, va avea  invitati speciali precum: Mia Dan, Voichita Groza, Vasile Petrusan, Nicu Pop.
Numarul estimativ de participanti este de aproximativ 350 copii si adulti cu dizabilitati (250 persoane la spectacol si 100 persoane expozitii). Dintre institutiile participante la manifestari amintim: Liceul pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca, scoala Speciala „Transilvania”- Baciu, scoala Speciala pentru Deficienti de Auz, nr. 2, Liceul  pentru Deficienti de Auz Cluj-Napoca, Centrul scolar pentru Educatie Incluziva, scoala Speciala/Centrul de resurse si documentare privind educatia incluziva/ integrata Cluj, Grupul scolar “Samus” Cluj-Napoca (scoli speciale aflate in subordinea Consiliului Judetean Cluj), Asociatia Autism Transilvania Cluj, Asociatia Providenta Cluj, Asociatia Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj – Departamentul de Asistenta si Consiliere pentru Persoane cu Handicap, Fundatia Estuar – Centrul Social Cluj, Asociatia Nevazatorilor din Romania, Filiala Judeteana Cluj, Asociatia pentru Protejarea si Ajutorarea Handicapatilor Motor, Asociatia pentru Protejarea si Ajutorarea Handicapatilor Neuro-Psihici Cluj – Centrul de Zi “Sf. Maria”, Asociatia Nationala a Surzilor din Romania, Centrul Lamont, Asociatia Down Centrul Educational ”Raluca”, Spitalul de Boli Psihice Cronice Borsa, Asociatia Caritatea Uman Internationala, Serviciul de Ajutor Maltez Romania, Asociatia Green and Wild, Asociatia Studentilor de la Asistenta Sociala Cluj-Napoca, World Vision Centrul Multifunctional, Locuinte protejate pentru adulti cu usoare probleme de sanatate mintala Turda, Centrul de Sanatate Mentala Cluj, Centrul de Recuperare Reabilitare Tineri cu Handicap Grav Gherla, Locuinte Protejate ”Buna Vestire„ Centrul de ingrijire si Asistenta Catcau, Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Jucu, Centrul pentru Persoane Varstnice Recea Cristur.
Ziua de 3 decembrie a fost stabilita din 1992, de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite drept Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. Rolul Consiliului Judetean Cluj, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului este tocmai de a asigura la nivel judetean, aplicarea politicilor si strategiilor de asistenta sociala in domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror persoane aflate in nevoie.

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here