Peste 1.500 de militari si tehnica militara apartinand MApN, MAI, SRI si SPP vor participa joi la Parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcului de Triumf din Bucuresti, informeaza MApN. Tot in Bucuresti vor avea loc, in aceeasi zi, la ora 08.00, ceremonii militare de depuneri de coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor militari romani cazuti la datorie, amplasat in fata Palatului National al Copiilor din Parcul Tineretului, si la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I.

Potrivit MApN, incepand cu ora 17.40, in Piata Tricolorului din fata Palatului Cercului Militar National vor avea loc un ceremonial militar si un concert de cantece ostasesti, urmate de retragerea cu torte a militarilor din Regimentul 30 Garda „Mihai Viteazul” pe itinerarul Palatul Cercului Militar National, Bulevardul Regina Elisabeta, Piata Operei, Piata Leu, Bulevardul General Vasile Milea.
La randul lor, militarii romani aflati in misiune in teatrele de operatii vor organiza manifestari specifice dedicate Zilei Nationale a Romaniei.

Drapelul national va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz. (Mediafax)

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here