In ziarele din Europa Centrala si de Est au aparut speculatii conform carora Printul de Wales ar putea fi numit urmatorul rege al Romaniei daca va fi reinstaurata monarhia. Ultimul rege al Romaniei, Mihai, a domnit intre 1927 si 1930 si intre 1940 si 1947 atunci cand a fost fortat sa abdice ca urmare a amenintarilor comunistilor ca vor organiza executii in masa daca refuza sa cedeze puterea.
Este putin probabil ca un asemenea scenariu sa fie pus in practica in conditiile in care fostul rege al Romaniei inca mai este in viata si chiar daca are 90 de ani, un mostenitor la tron poate fi numit din familia sa, scrie Ziarul Financiar. In ciuda trecerii Romaniei la democratie, in ultimii ani au aparut tot mai multe voci ca monarhia sa fie reinstaurata. Dupa ce a declarat intr-un interviu ca este inrudit cu Vlad tepes, numele lui Charles a fost aruncat in mod bizar in toata aceasta discutie, mai scrie Daily Mail.

Zvonurile s-au inmultit dupa ce ministrul dezvoltarii si turismului Elena Udrea a vizitat Londra saptamana trecuta pentru a se intalni cu Charles. Vizita nu a fost anuntata inainte, dar au fost publicate fotografii, iar Udrea si-a laudat gazda spunand ca „romanii ar trebui sa fie ca Charles si sa isi aprecieze mai mult tara in care traiesc”.

Speculatiile au mers atat de departe incat unele ziare au scris ca Charles ar putea renunta la tronul Angliei in favoarea fiului sau cel mare, Printul William, pentru a deveni regele Romaniei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here