Luni, 28 noiembrie 2011, de la ora 18.00, la libraria Carturesti – Verona, are loc lansarea volumului de versuri de debut semnat de regizorul de teatru si managerul Razvan Ioan Dinca. Volumul este intitulat „Ceva ce moare cand noi ne trezim” si a aparut la editura Tracus Arte.
In cadrul evenimentului vor lua cuvantul criticul literar Dan Cristea, scriitorul Ioan Grosan si poetul si publicistul Ioan Es. Pop.
Volumul reuneste sub motto-ul „Nu facem decat sa incepem…” o serie de poeme care au in centru tema dragostei in conditiile unei permanente cautari a sentimentului de implinire. Cartea constituie un pas firesc in viata autorului, a carui traiectorie profesionala nu s-a departat nicicand de domeniul artistic, luand diverse ipostaze.
„O carte de poezie cu un titlu ca al celei de fata nu poate decat sa incite la lectura si la meditatie. insasi tonalitatea debutului ei este grava, aproape funebra, iar diminuarea fiintei si intoarcerea in pantecele matern echivaleaza cu o evadare din lumea mare, dezlantuita, agresiva si plina de neintelesuri (…). Divinitatea gireaza acest joc de-a viata si moartea, de-a inaltarea si caderea, de-a somnul si trezirea, de-a dragostea si de-a lipsa ei (…). Un vers emblematic poate fi poarta de intrare in aceasta carte: « Oricine citeste vede propria poveste » ” (Ioan Es. Pop)

Razvan Ioan Dinca, director general al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, a absolvit Academia de Teatru si Film, Facultatea de Teatru, sectia Regie, in 2001, a urmat apoi aceeasi specializare in cadrul Masteratului (2004-2006), pentru ca in 2010 sa obtina Doctoratul. In activitatea profesionala, a fost consultant artistic al Teatrului „George Ciprian” din Buzau (2001 – 2002) si ulterior director general (2002 – 2006), producator, manager si organizator, in aceasta perioada intreprinzand numeroase proiecte inovative de succes. A fost, de asemenea, directorul si managerul primelor trei editii ale Festivalului International de Teatru „Gala Noilor Generatii – Capul de … Regizor”.
Din august 2006, este Director General al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” din Bucuresti, iar in 2008 devine initiator si Director General al Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e Frumoasa!”, ajuns in acest an la cea de-a patra editie. A regizat mai multe spectacole de teatru, opera, opereta si music-hall in tara si in Bucuresti, cele mai recente fiind opereta „Liliacul” de Johann Strauss-fiul, spectacolul-colaj „Paris, mon amour”, opereta „Voievodul tiganilor” de Johann Strauss-fiul sau „Contesa Maritza” de E. Kálmán, toate la Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”. incepand din anul 2009, este manager al proiectului Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania – SCENART; din anul 2010 devine consilier principal al presedintelui Societatii Romane de Radiodifuziune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here