Asociatia Consultantilor in Management din Romania (AMCOR) a organizat in perioada 16-18 noiembrie 2011 sesiunea de atestare/reatestare nationala si sesiunea de certificare/recertificare internationala CMC. Sesiunile s-au desfasurat  la sediul Asociatiei, din Bucuresti.
AMCOR este singura asociatie profesionala a firmelor de consultanta din Romania care deruleaza, de mai bine de 10 ani, o procedura de atestare profesionala a entitatilor juridice membre. Procedura de atestare/reatestare este organizata dupa modelul promovat la nivelul pietei europene de consultanta si are ca obiectiv dezvoltarea profesionalismului pe piata din Romania. Modelul de atestare (creat dupa standardele Federatiei Europene a Asociatiilor din Consultanta) este unul riguros, construit pe trei paliere: cel al eticii, cel al logisticii si cel al know-how-ului detinut de firma candidata. Aceasta sesiune de atestare/reatestare se adreseaza exclusiv membrilor AMCOR si reprezinta un mijloc prin care asociatia  le ofera membrilor sai valoarea adaugata necesara pentru a face o diferenta in consolidarea pietei emergente din Romania.
in urma sesiunii de atestare din data 16 noiembrie 2011, 8 firme de consultanta au indeplinit conditiile optime de profesionalism, etica si experienta pentru a activa pe piata de consultanta. Cele opt firme atestate la nivel national sunt urmatoarele: EXPERT CONSULTING, SBS STANDARD BUSINESS SOLUTION, ROCAVI CONSULTING, RELIANS CORP, AGORA EST CONSULTING, VERTICAL FINANCE, SOLUTIONS GC și VIVALEX CONSULT TEAM.Pe data de 18 noiembrie 2011 s-a desfasurat sesiunea de certificare/recertificare CMC, derulata in conformitate cu regulile impuse de ICMCI.
”Certified Management Consultant” este un sistem de certificare al carui grup țtinta este alcatuit din consultanti individuali proveniti din randul firmelor membre AMCOR. Titlul de CMC ii ofera consultantului in management care il detine  o recunoastere internationala valabila in peste 51 de state in care ICMCI activeaza.
in Romania, AMCOR, incepand cu anul 2002, este singura organizatie abilitata de Consiliul International al Institutelor de Consultanta in Management (ICMCI) sa acorde consultantilor in management titlul de Certified Management Consultant (CMC). in prezent, comunitatea consultantilor in management ce detin titlu de CMC la nivel national numara 32 de membri, iar in urma sesiunii de certificare din data de 18 noiembrie 2011 numarul lor a ajuns la 35.
Sesiunile de atestare/reatestare si de certificare/recertificare desfasurate de AMCOR contribuie la  construirea unui climat de profesionalism si de etica pe piata de consultanta din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here