Bucuresti, 22 noiembrie 2011 – Cu o cota de piata de 17,4% in 2010, Novensys se situeaza pe primul loc printre furnizorii de servicii IT pentru sectorul de retail conform analizei SITSI Countries Romania 2011 realizata de firma de consultanta si analiza de piata Pierre Audoin Consultants.
Studiul SITSI® Romania, realizat anual de Pierre Audoin Consultants (PAC), face parte din platforma de cercetare a pietei de software si servicii informatice din 35 de tari la nivel mondial. in România, consultantii PAC analizeaza peste 100 de companii din domeniu, in general cu cifra de afaceri generata pe piata locala de peste 500.000 de euro. Analizele au in vedere atât o segmentare orizontala (pe produse si servicii), cât si una verticala, pe noua sectoare principale. “Novensys si-a consolidat pozitia in verticala de Retail & Wholesale in 2010, ramânând cel mai important integrator de sisteme informatice de pe piata locala”, considera Eugen Schwab-Chesaru, Managing Director PAC pentru Europa de Est si coordonatorul SITSI® Eastern Europe, care include si SITSI® Romania.

Principalele provocari ale sectorului de retail, centrat pe consumator, sunt: obtinerea de informatii despre comportamentul consumatorului, gestionarea fluxului documentelor financiare si de transport, integrarea diverselor solutii din parcul informatic, necesitatea de scalabilitate a solutiilor, optimizarea lantului de aprovizionare si altele.

„Novensys are un portofoliul complex de solutii complet integrabile, dedicate industriei de retail. Acoperim astfel in totalitate fluxurile de business specifice retail-ului, de la planificarea resurselor pâna la schimbul electronic de documente (solutii de tip EDI), de la solutii specializate de retail si instrumente de business intelligence pâna la solutii personalizate de supply chain management, optimizare si managementul clientilor”, declara Cezar Golumbeanu, CEO & President of the Board Novensys.

Compania Novensys a implementat peste 20.000 de terminale mobile in sectorul de retail, manufacturing si logistica, iar peste 250 de magazine au beneficiat de solutiile integrate oferite de Novensys care au contribuit la automatizarea proceselor din magazin si din depozit. Printre clientii importanti ai Novensys din sectorul de retail se numara: Carrefour, Cora, Dedeman, Metro, Kaufland, Selgros, BSB, Intersport, Diverta, Bigotti, Praktiker si multi altii.
Despre Pierre Audoin Consultants (www.pac-online.com) – PAC este prima societate europeana de consultanta in strategie pentru companiile din industria de soft si servicii informatice (Software and IT Services Industry – SITSI® www.sitsi.com). PAC a fost fondata in 1976 la Paris si, in prezent, acopera 20 de piete europene si Statele Unite prin cele cinci filiale de la Paris, Munchen, Bucuresti, Londra si New York. Creata in 1999, filiala din Bucuresti se concentreaza pe principalele piete central si est europene – Cehia, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Ungaria si Turcia.
Despre Novensys – Novensys este specialistul care integreaza propriile aplicatii cu cele mai inteligente solutii pentru managementul informatiei de la marii dezvoltatori de tehnologie la nivel international. Cu o experienta de 15 ani in domeniu, Novensys este Gold Partner Oracle, Gold Partner Microsoft, IBM Advanced Business Partner, Platinum Partner PSION, Business Partner pentru furnizorii Motorola, Zebra, Datalogic, Printronix si membru al Microsoft Dynamics President’s Club 2011. Portofoliul Novensys reuneste platforme software si infrastructura hardware pentru Enterprise Resource Planning, Supply Chain Management, Customer Relationship Management, Business Intelligence si Field Services.
Cristina Dima, Corporate PR Manager

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here