Herman Cain, unul dintre favoritii la investitura republicana pentru Casa Alba, a raspuns confuz, luni, unui jurnalist care i-a pus o intrebare despre Libia si politica adoptata de Barack Obama in timpul insurectiei impotriva dictatorului Muammar Kadhafi. Interviul de cinci minute acordat ziarului Milwaukee Journal-Sentinel si publicat in Wisconsin (nord) a circulat intens pe Internet si pe Twitter sub titlul Naufragiul lui Cain. „A, Libia”, a raspuns initial singurul candidat de culoare la investitura republicana, pastrand o lunga tacere dupa ce a fost intrebat daca este de acord sau nu cu politica lui Barack Obama in Libia.

„Presedintele Obama a sustinut revolta. Nu-i asa? Presedintele a cerut plecarea lui Kadhafi. Vreau doar sa ma asigur ca vorbim despre acelasi lucru, inainte sa spun daca sunt de acord sau nu”, a declarat el, afectat de un tic nervos.

„Nu sunt de acord cu felul in care a gestionat din urmatorul motiv”, a inceput el sa spuna, dupa care s-a intrerupt. „Nu, nu, este altceva. Trebuie sa o iau de la capat si sa adun toate informatiile care mi se invart in cap”, a continuat Cain. Incapacitatea lui Cain de a raspunde la o intrebare elementara de actualitate a stupefiat numerosi experti, care se intrebau deja daca nu cumva este vorba despre o gafa si mai mare decat recentul lapsus al candidatului republican Rick Perry intr-o dezbatere televizata.

Herman Cain, vizat de mai multe acuzatii de hartuire sexuala, a incercat sa justifice eroarea.

„Oamenii cred ca presedintele trebuie sa stie totul despre toate. Dar nu, nu este cazul. Nu incerc sa ma sustrag intrebarii. Mai intai trebuie sa cunosc cat mai bine posibil toate faptele”, a declarat el.

Intrebat ulterior despre incident, Herman Cain a parut surprins de polemica.

„Am facut o pauza. Asta este tot. Mare scofala!”, a raspuns el. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here