Bucuresti, 07.11.2011 – CEC Bank a incheiat cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. – IFN (FNGCIMM), Conventia de colaborare privind „Programul Mihail Kogalniceanu pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii”. Scopul Programului este acordarea de facilitati de subventionare partiala a dobanzilor si, dupa caz, de garantare de catre stat, pentru  creditele acordate intreprinderilor mici si mijlocii, in vederea suplinirii nevoilor de lichiditate pe termen de un an pentru desfasurarea  activitatilor, cu posibilitatea prelungirii in conditiile legii, fara a depasi durata programului (2011-2013).
Clientii eligibili pentru aceste finantari sunt operatorii economici care se incadreaza in categoria intreprinderilor mici si mijlocii, conform prevederilor Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
Creditele beneficiaza de garantia emisa de FNGCIMM ce va acoperi maximum 80% din valoarea creditului acordat, dar nu mai mult de 100.000 lei. CEC Bank va acorda pentru finantarea acestor clienti credite in lei, in valoare maxima de 125.000 lei/IMM/an, cu urmatoarele costuri:
– dobanda: ROBOR 6 luni + 2,60 p.p. (actualizata semestrial in prima zi lucratoare a semestrului);
– comision de gestiune anual de 1% aplicabil la valoarea creditului;
– comision de prelungire de 0,8% aplicabil la valoarea creditului.

Programul permite finantarea nevoilor curente de capital de lucru pentru urmatoarele tipuri de cheltuieli:
– cheltuieli privind aprovizionarea, productia, desfacerea;
– cheltuieli privind executarea de lucrari si/sau prestarea de servicii;
– cheltuieli privind constituirea, prelucrarea, valorificarea stocurilor;
– alte tipuri de cheltuieli necesare desfasurarii activitatii curente;
– cheltuieli cu salariile si alte cheltuieli asimilate;
– plata impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat;
– alte costuri de operare.

“Demararea acestui parteneriat cu AIPPIMM si FNGCIMM se inscrie in strategia CEC Bank de stimulare si incurajare a segmentului de intreprinderii mici si mijlocii.  Acest program reprezinta o serie de facilitati pentru IMM-uri, printre care putem mentiona si o stabilitate mai mare a locurilor de munca”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank. Clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului. Informatii suplimentare despre acest produs de creditare pot fi obtinute de catre client din orice unitate CEC Bank sau accesand site-ul de Internet al Bancii, www.cec.ro.

Directia Marketing si Comunicare CEC Bank

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here