Presedintele Traian Basescu i-a atentionat joi pe judecatori, la Reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei impotriva coruptiei de la Ministerul Justitiei, spunand ca pe viitor acestia vor decide cine este presedintele tarii.Eu inteleg ca procedura este sfanta pentru ca are misiunea de a garanta drepturile procesuale ale partilor. Amanarea la nesfarsit face justitia ineficienta.

Procesele se amana continuu si normal ca se ajunge la sute de dosare daca practica este sa amani si nu sa judeci. Cat la suta din dosare sunt amanate, de multe ori batjocorindu-se procedura? Nu este un mod de a face justitia mai eficienta decat este.Daca am pune in aplicare hotararile judecatoresti, Romania ar fi intr-o situatie extrem de dificila. Daca abordarea este „nu-mi pasa de lege si de cum poate functiona statul” degeaba facem coduri noi si legea micii reforme.

Cum se poate pune justitia in situatii atat de delicate?

Atentie la echilibrul puterilor in stat. Maine-poimaine veti decide prin hotarari judecatoresti cine este presedintele Romaniei. Noi nu avem niciun mecanism de stabilire a echilibrului intre executiv, legislativ si justitie.

Cine afecteaza bugetul de stat indica sursa, iar corect ar fi ca magistratii, cand dau hotarari, sa ne spuna si sursa de finantare. Nu se intamplpunerea continua a statului in dificultate, ci nerespectarea solutiilor judecatoresti. Mesajul meu este legat de respectarea echilibrului constitutional intre puterile statului. Sunt legi si pentru judecatori, pe care acestia trebuie sa le aplice. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here