Jones Lang LaSalle incheie noi  tranzactii in sectorul industrial
Bucuresti, 31 octombrie 2011- Desi Nokia a anuntat iesirea de pe aceasta piata, Romania prezinta in continuare interes pentru investitori, cel putin din perspectiva potentialului agricol sau a industriei usoare. O dovada in acest sens este faptul ca alte companii multinationale si-au deschis sau urmeaza sa isi deschida noi fabrici si unitati pe teritoriul Romaniei, creand totodata noi locuri de munca.
The Toro Company, companie americana specializata in sisteme de irigatii de precizie, cu vanzari de 1.7 miliarde de euro in 2010  in cele 80 de tari a fost asistata de echipa departamentului industrial si logistic al Jones Lang LaSalle in cumpararea unui teren pentru unitatea lor de productie in cadrul Ploiesti West Park.
Marius Scuta, directorul departamentului industrial-logistic, afirma:“Planul de extindere al companie Toro viza  initial inchirierea unei locatii pentru crearea unui nucleu de operatiuni in estul Europei. Jones Lang LaSalle a consiliat Toro in privinta proprietatilor disponibile si a oportunitatilor de sprijin pentru investitii oferite de guvernul Romaniei, in urma carora Toro a decis modificarea strategiei si cumpararea unui teren de 3,5 ha in cadrul Ploiesti West Park, parc dezvoltat de Alinso Group. Recent Toro a inaugurat noua fabrica de sisteme de micro-irigatii, in suprafata de aproximativ 12.500 mp, care va crea cca. 100 de noi locuri de munca. Investitia vizeaza de asemenea sustinerea industriei agricole in regiune, investitie ce se ridica la 20 milioane de Euro.The Toro Company a ales acest parc datorita locatiei strategice si a flexibilitatii proprietarului in ceea ce priveste termenii comerciali, rezultat al experientei in colaborarea cu alte companii americane (Unilever, Lufkin Industries) si cu cerintele exprese ale unor astfel de companii multinationale”.
“Consideram Jones Lang LaSalle un partener valoros in cautarea unei noi locatii in Estul Europei pentru fabrica noastra, tinand cont de prezenta lor notabila in tarile pe care le-am cercetat. La nivel local, am  constatat ca echipa Jones Lang LaSalle dispune de o profunda cunoastere a pietei spatiilor industriale si logistice la nivelul intregii tari”, declara Kirt Williams, General Manager la Toro.
Suplimentar serviciilor de intermediere, Jones Lang LaSalle a oferit si servicii de Project si Cost Management pentru faza de executie a fabricii Toro. Cezar Florea, coordonatorul departamentului de Project Management, a mentionat: „Marea provocare a acestui proiect a fost reprezentata de incadrarea in termenul de executie strans de 5 luni, prin oferirea de servicii integrate, alaturi de celelalte departamente din cadrul companiei. O parte a investitiei totale a fost suportata de statul roman, fapt ce a reprezentat un factor important in alegerea Romaniei ca locatie pentru unitatea de productie a The Toro Company.”
“Noile investitii in sectorul  productiei, care se doresc a fi in apropierea Bucurestiului, vor fi plasate in orasele-satelit precum Ploiesti, Pitesti etc., datorita costului mai mic al fortei de munca, a finalizarii unor proiecte de infrastructura semnificative si a importantei strategice a Romaniei in cadrul circuitului logistic european. Ploiesti este de asemenea vizat de furnizorii americani ai industriei petroliere (Lufkin Industries, Cameron)  si ai industriei auto, care investesc in continuare in constructia propriilor fabrici”, declara Irina Iliescu, Senior Consultant in cadrul departamentului industrial- logistic al Jones Lang LaSalle.
Departamentul industrial-logistic al Jones Lang LaSalle a mai reprezentat Heineken in al doilea trimestru al anului in curs in vanzarea catre GED Capital a unui teren de 4 hectare si a unui depozit de 6.000 m2 incluzand si spatii de birouri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here