Mai mult de 50 de trupuri neinsufletite, apartinand probabil unor sustinatori ai fostului lider libian Muammar Kadhafi, au fost gasite intr-un hotel controlat de luptatorii autoritatilor provizorii libiene, a anuntat luni Human Rights Watch, citat de CNN.
Organizatia pentru drepturile omului a declarat ca descoperirea a fost facuta duminica, la hotelul Mahari din Sirt.

„Am gasit 53 de cadavre aflate in descompunere, aparent fosti sustinatori ai lui Kadhafi, intr-un hotel abandonat din Sirt. Unele dintre victime aveau mainile legate la spate cand au fost impuscate”, a declarat Peter Bouckaert, director in cadrul Human Rights Watch.

„Aceasta situatie trebuie adusa imediat in atentia autoritatilor libiene, care trebuie sa ancheteze ce s-a intamplat si sa ii traga la raspundere pe cei responsabili”, a adaugat el.

Locuitorii din zona au declarat ca au gasit trupurile neinsufletite saptamana trecuta, dupa incetarea confruntarilor de la Sirt.

Desi orasul a fost eliberat complet abia saptamana trecuta, zona unde se afla hotelul era controlata de combatantii autoritatilor de tranzitie inca de la inceputul lunii octombrie, a precizat Human Rights Watch. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here