Regele Carl Gustaf si regina Silvia ai Suediei, regina Sofia a Spaniei, membri ai altor familii regale din Europa si Asia, precum si ministrul de Externe al Cehiei se numara printre invitatii la ceremoniile dedicate implinirii varstei de 90 de ani de catre regele Mihai. Biroul de presa al Casei Regale a transmis luni o lista a invitatilor la aceste ceremonii.

Potrivit sursei citate, la evenimentele dedicate aniversarii regelui Mihai urmeaza sa participe si Marele duce Henric al Luxemburgului, printesa Muna a Iordaniei, printesele Margarita si Isabelle ale Liechtenstein.

De asemenea, la evenimente vor participa regele Simeon al II-lea al Bulgariei, marea ducesa Maria a Rusiei, printul mostenitor Alexandru al II-lea al Serbiei, printul Georg Friedrich si printesa Sophie ai Prusiei, printesa Irini a Greciei, printul si printesa de Savoia, printul Nicolae al Muntenegrului, membri ai familiilor regale din Austria, Belgia, Franta, Portugalia.

De asemenea, este invitat la ceremoniile aniversare printul Karel Schwarzenberg, ministrul Afacerilor Externe din Cehia.

Pe 25 octombrie, Regele Mihai va implini varsta de 90 de ani.

Evenimentele programate de Casa Regala pentru „Jubileul 90” al Majestatii Sale Regele Mihai cuprind dineuri oficiale la care sunt invitate personalitati autohtone si membri ai Caselor Regale din Europa si Asia, dar si evenimente culturale.

Directorul protocolului Casei Regale, Sandra Gatejan, si cancelarul Casei Regale, Alexandru Oprean, au informat ca programul „Jubileu 90” dedicat implinirii a 90 de ani de catre regele Mihai cuprinde evenimente culturale, decorari si dineuri oficiale programate pana pe 10 noiembrie.

Evenimentele principale vor avea loc de ziua regelui, pe 25 octombrie, incepand cu sedinta solemna a celor doua Camere ale Parlamentului.

in aceeasi zi, la Sala Mare a Operei Nationale va avea loc un spectacol de gala, la care vor asista regele Mihai si familia regala, dar si membri ai familiilor regale din Europa si Asia, si vor participa Nelly Miricioiu, Teodor Ilincai, Vlad Mirita, Orchestra Operei Nationale.

Gala va putea fi urmarita gratuit de bucuresteni, in parcul din fata Operei, unde Primaria va instala mai multe ecrane. Regele Mihai va aparea pe treptele Operei, pentru a-i saluta pe spectatori.

in seara aceleiasi zile este programt dineul oficial in onoarea fostului suveran, la Palatul CEC, unde, pe langa regele Mihai si ceilalti membri ai Casei Regale, vor fi invitati prieteni apropiati ai regelui din strainatate si reprezentanti ai unor familii regale din Europa si Asia.

Pe 26 octombrie va avea loc un brunch privat, la Palatul Elisabeta, oferit membrilor familiilor regale care participa la Jubileul Regelui. in seara zilei de 26 octombrie este programat spectacolul „Royal Fashion”, organizat de Passe Partout Dan Puric.

Pe 27 octombrie regele Mihai va decora o serie de personalitati din Romania si din strainatate, iar pe 8 noiembrie, posesorii medaliei Regele Mihai pentru Loialitate vor serba ziua Sfintilor Mihail si Gavril, fiind invitati la o receptie la Palatul Elisabeta si la un concert al Cameratei Regale. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here