Licori veseloase si bucate alese, ca de la moftangiu la chefliul de soi, ne e dor tuturor de vremurile vechi si bune. Si toti ne tinem nitel jupani.
Putini sunt petrecaretii Bucurestilor care sa nu fi auzit deja de carciuma La Copac. Insa, daca inca nu i-ai trecut pragul, ca un musteriu consumator „cu nas” ce esti, daca mergi dinspre Magheru pe Arthur Verona si faci brusc la stanga pe strada Pitar Mos, la numarul 23, vei gasi locul sus numit. N-ai cum sa-l ratezi, inainte sa-l vezi din drum vei fi recunoscut deja semnele de voie buna – pe care o asemenea institutie o intretine si incurajeaza. Atmosfera din alt veac te cheama vara la o halba cu bere rece pe terasa umbroasa, chiar sub faimosul copac (de fapt, un dud batran ce-a vazut multe sub ramurile lui in peste suta de ani pe care i-a trait) si iarna la o palinca galbena ori o cana cu vin fiert, la caldura teracotelor vechi, ce strajuiesc peretii inalti ai casei boieresti.
Foaia de Bauturi are toate cele trebuincioase unui stabiliment care se respecta: vinuri vechi si noi, si la sticla si la cupa, crud, sprit sau fiert cu scortisoara si mar, bere de la gheata, tuici romanesti si alte numeroase tarii streine.
Iar cand se pune soarele in dreptul stomacului si bautura starneste foamea, chefliii se pot ghiftui si cu de-ale gurii alese din Foaia de Mancari, plina de bucate gustoase, pregatite dupa retete de casa traditionale, numai din componente naturale si de inalta calitate. De la gustari usoare, precum zacusca de casa, branza de oaie sau capra, slaninuta cu ceapa rosie sau carnatii uscati, la felurite ciorbe, gratare sfaraite acompaniate de diferite garnituri si muraturi in sare, toate numa’ bune sa se aseze de podina pentru bauturile ce sigur vor mai fi cerute.
Lume buna, muzica pentru urechile cunoascatoare si ambianta vesela, contagioasa.
si, daca a doua zi mahmureala cere ceva de dres, sunt la indemana ciorbe, borsuri acre, compoturi si cafele tari. Iar daca va da ghes nu zic cine si va scapati iara la o bautura, ca asa te indeamna vorba tihnita cu prietenii, s-ar putea sa nici nu simtiti vremea trecand si sa va treziti spre ceas de noapte, ca maine iar va trebui sa va intoarceti, s-o luati de la capat cu tratamentul.
Serviciul e ca pentru prieteni si preturile oneste.
Onor. Public nu trebuie sa ne creada ca pe gazeta, este asteptat spre a se convinge de cele de mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here