conferinta-ccibCamera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in calitate de beneficiar, alaturi de Camera de Comert si Industrie Valcea (CCIV), Federatia Bucatarilor din Romania (FBR) si STEF Management Consulting, a organizat Seminarul de constientizare privind nevoia de calificare pentru regiunea Bucuresti-Ilfov din cadrul proiectului strategic national O calificare in turism – o sansa pentru o slujba mai buna.
Acest proiect, care se adreseaza in angajatilor din turism, celor din regiunile Bucuresti Ilfov, Centru si Sud Vest, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni”.
Obiectivul general al proiectului, care se deruleaza in perioada 1 iulie 2010 – 30 iunie 2012, consta in imbunatatirea nivelului de calificare a fortei de munca active din turism, indeosebi a persoanelor necalificate, a celor cu un nivel scazut de calificare si a celor care au o calificare redundanta pe piata muncii.
Astfel, in cadrul acestui proiect, 1.000 de persoane (850 angajati si 150 persoane fizice autorizate) beneficiaza gratuit de programe de orientare si consiliere profesionala, iar in urma evaluarilor realizate prin aceste programe, 600 de angajati vor participa gratuit la cursuri de calificare in meseriile de ospatar, bucatar, administrator pensiune turistica organizate de furnizori din Romania autorizati de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA).
In cadrul seminarului de constientizare care s-a desfasurat recent la Palatul Camerei de Comert si Industrie, dna Gabriela Dumitriu, managerul acestui proiect, a informat participantii despre oportunitatile de dezvoltare a resurselor umane din domeniile vizate de respectivul proiect, iar cu aceasta ocazie, au mai fost prezentate si rezultatele obtinute in primul an de implementare.
Pentru informatii suplimentare privind proiectul contactati: Gabriela Dumitriu, manager proiect, Camera de Comert si Industrie a Municipiului
Bucuresti (CCIB), Bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3, 030982 Bucuresti, tel.: 021 319 0128, fax: 021 319 0107, e-mail: [email protected], www.ccib.ro.
Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, accesati site-ul www.fseromania.ro.

Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here