football_boots_2Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat marti ca atacantul Adrian Mutu l-a sunat pentru a-i cere o invitatie cu care sa poata sa asiste la meciul cu Luxemburg, din preliminariile Euro-2012, apreciind ca acesta este „un gest ce trebuie luat in calcul”. ” Mutu m-a sunat ieri (n.r. – luni) ca vrea sa fie alaturi de echipa la meciul cu Luxemburg. M-a mirat, niciodata nu a facut un astfel de gest. I l-am transmis si antrenorului, e un gest care trebuie luat in calcul. De la Tamas nu am primit niciun telefon” , a declarat Sandu la Sport.ro.

Oficialul a adaugat ca selectionerul Victor Piturca s-a exprimat „un pic gresit” la conferinta de presa de dupa meciul amical cu San Marino, cand a spus ca jucatorii Adrian Mutu si Gabriel Tamas sunt exclusi definitiv de la echipa nationala. ” A fost o exprimare un pic gresita in prima lui conferinta. Eu am incercat sa-l conving ca trebuie lasata o portita. El a decis sa nu-i cheme pentru aceasta actiune (n.r. – meciurile cu Luxemburg si Franta), daca se va razgandi si considera ca trebuie convocati, ii va convoca”, a spus Sandu.

Presedintele FRF spera ca echipa nationala sa obtina macar patru puncte in dubla cu Luxemburg si Franta: „Am vrea maximum, dar trebuie sa fim realisti. Performantele nu au fost stralucite in ultimii zece ani. Este adevarat ca am pierdut calificari la un gol sau la un punct. Sper in patru puncte, trebuie sa ne concentram in meciul cu Luxemburg. Nu sunt San Marino, nu sunt Andorra. Trebuie sa-i luam in serios. Au o mentalitate anglo-saxona, joaca de placere pentru echipa nationala, pun suflet, ceea ce la noi nu este cazul pentru toti jucatorii. Daca ai dorinta si un pic de valoare obtii rezultate”.

Mircea Sandu a comentat si eventualitatea unui transfer al mijlocasului stelist Banel Nicolita la AS Saint-Etienne si crede ca nu este exclus ca selectionerul Victor Piturca sa-l lase sa plece sa efectueze vizita medicala. „Cred ca il va lasa sa plece, pentru ca Piturca tine mult la el si daca este o sansa pentru el, probabil ca il va lasa daca nu intentioneaza sa-l foloseasca titular. Saint-Etienne este un club important din Franta, daca poate, il va ajuta (n.r. – Piturca) pe Banel Nicolita, care este un jucator foarte devotat, dar daca este vorba despre executie, atunci este o alta discutie”, a mai spus Sandu.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marti, ca si-ar dori ca selectionerul Victor Piturca sa nu-i dea voie mijlocasului Banel Nicolita, aflat in cantonamentul nationalei Romaniei, sa plece in Franta pentru a efectua vizita medicala in vederea transferului la AS Saint-Etienne. Nicolita ar trebui sa efectueze vizita medicala si sa semneze contractul cu AS Saint-Etienne pana miercuri, cand se incheie perioada de transferuri.

Echipa nationala a Romaniei intalneste, vineri, de la ora 20.30, pe Stadionul Josy Barthel, selectionata Luxemburgului, iar la 6 septembrie, de la ora 21.30, pe Arena Nationala, prima reprezentativa a Frantei, in cadrul preliminariilor Euro 2012. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here