home-soldCate locuinte din zona de Sud a Capitalei se preteaza achizitiei prin acest sistem?
Pentru sistemul Buy Back Premier se preteaza aproximativ 5-600 de locuinte, dezvoltate sau promovate de companie. Apartamentele pe care beneficiarul urmeaza sa le dobandeasca prin aceasta modalitate de schimb imobiliar se afla in ansamblurile: Family Residence Berceni, Studio Plus (cele trei locatii: Metalurgiei, Oltenitei si Popesti – Leordeni), Lucky Residence, Sabina Residence, Berceni Residence, Brown Residence, Gama Residence (cele doua locatii), Flora Residence, Conduratu Residence, Lotus Residence, Apollo Residence, dar si in cadrul altor proiecte, aflate in acest moment in stadiu incipient.

Cate apartamente ati vandut pana in prezent prin buy back?
Vorbim de sute de apartamente. Chiar si programul Prima Casa a ajutat la dezvoltarea acestui sistem. Multi dintre proprietarii de apartamente vechi s-au folosit de buy back pentru a-si achizitiona o locuinta noua, iar cele vechi au fost vandute prin credite Prima Casa.

De cand practicat acest sistem?
Practicam acest sistem inca din anii 1996, dar a luat o amploare deosebita incepand cu anii 2005, odata cu dezvoltarea zonei Popesti – Leordeni si a partii periferice a sectorului 4. Parteneriatul cu dezvoltatorii din aceste zone si sediile strategice din sectorul 4 si Popesti – Leordeni au facut posibila perfectionarea sistemului de buy back Premier, ca si increderea totala pe care clientii nostri ne-o arata. Dar avem parteneri in aproape toate cartierele Capitalei, astfel incat daca un comparator doreste o casa noua in zona noastra, noi il putem ajuta sa “scape” de locuinta veche, chiar daca ea nu se afla in sectorul 4 sau in Popesti Leordeni.

Cum se face evaluarea?
Evaluarea imobilului vechi se face de catre consilierii Premier, chiar cei ce-si asuma responsabilitatea vanzarii lui catre terte persoane. Sa nu uitam ca, in multe cazuri, evaluatorii atestati ANEVAR agreati de bancile comerciale, evalueaza imobilele prin metoda comparatiei, vizitand site-ul nostru principal www.premierimobiliare.ro.
Pretul imobilului nou, cel ce urmeaza a fi achizitionat prin schimb, este stabilit de catre dezvoltator, fiind si acesta negociabil, in functie de conditii (modalitati de plata, nivel de finisaje, etc).
Beneficiarul schimbului, poate opta, in situatia in care nu agreaza evaluarea consilierilor Premier, pentru alte persoane calificate.

Cine sunt cumparatorii?
60% sunt tineri casatoriti, care pe propriile picioare, ori prin credit “Prima Casa”, imobiliar / ipotecar fac primul pas.
40% sunt persoane ce detin in portofoliu un imobil vechi pe care, atrasi de noile conditii pe care un apartament nou (aflat intr-un condominium modern) le ofera, doresc sa-l schimbe. Acestora din urma ne adresam prin programul Buy Back Premier.

Ce cauta cumparatorii?
De regula, apartamente mai mari decat cele pe care le detin. Cei de la garsoniere tintesc catre doua sau trei camere. Cu surprindere am constatat ca si apartamentele de patru camere, spatioase, sunt din ce in ce mai cautate.

Ce zic dezvoltatorii de acest sistem? Sunt deschisi?
Dezvoltatorii sunt incantati pentru ca finalizarea acestei modalitati de schimb imobiliar le ofera cumparatori care, la urma urmei, au bani cash, bani atat de atractivi in conditiile actuale de piata.

Cat dureaza in medie procedura?
O operatiune de schimb dureaza in medie 3 luni. Vanzarea apartamentului vechi necesita o perioada de doua luni, urmand ca perfectarea contractului de vanzare – cumparare a apartamentului nou sa se faca in urmatoarea luna. Au fost si situatii in care procedura s-a intins pe 5-6 luni, elementul ce a dus la acest parcurs fiind vanzarea mai greoaie a apartamentului vechi, din diverse cause.

Pentru diferenta se poate face credit?
Pentru diferenta necesara schimbului, beneficiarul principal poate opta si pentru un credit (din orice gama). Acest credit poate fi usor obtinut, data fiind ponderea redusa a acestuia in pretul convenit de vanzare – cumparare (cea mai mare parte fiind deja achitata cu banii proveniti din vanzarea apartamentului vechi).
Au fost cazuri in care, diferenta fiind foarte mica, dezvoltatorul a acceptat plata ei in rate, pe o perioada de 6 luni, ori un an sau doi.

Buy-back-ul imobiliar reprezinta sistemul prin care potentialii clienti pot achita avansul pentru un apartament nou prin intermediul vechii locuinte, in care vor locui pana la finalizarea noului apartament fara sa plateasca chirie.

Premier Service, Compania imobiliara a Zonei de Sud, a fost conceput in anul 1994, fiind lansat oficial la data de  13 februarie 1995. In prezent, din portofoliul companiei fac parte cateva zeci de proiecte, o mare parte dintre ele reprezentate in exclusivitate, din sectorul 4 al Capitalei, Popesti, Berceni, Metalurgiei, Oltenitei, Brancoveanu, Giurgiului, Tineretului, Vacaresti , Vidra, Leordeni, Frumusani. Prin departamentele sale specializate,Premier Service ofera servicii complete de consultanta, analiza si cercetare a pietei, apoi de implementare si promovare a proiectelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here