Untitled-8Plecand de la ideea ca la noi in tara concediile de vara incep in luna iunie si se termina pe la jumatatea lui septembrie (sic!), „Business Point” propune urmatoarele: luna august sa fie luna concediilor (dorite si chiar nedorite!)… Deschidem aceasta discutie dupa ce ne-am dat seama ca, daca incerci sa-ti desfasori activitatea in mod normal in aceasta perioada a anului, vei observa cate greutati o sa intampini. Daca-l cauti pe directorul unei companii, afli ca e plecat in concediu, daca vrei sa vorbesti cu cineva de la financiar e in vacanta, cand se intoarce managerul pleaca cei de la comercial, apoi contabilitatea ș.a.m.d.
Turismul de week-end a devenit salvarea turistului roman. De vreo 3-4 ani, la sfarsitul saptamanii, drumurile Romaniei sunt pline de masinile care pleca spre mare sau munte. Mai nou, declararea unor sarbatori religioase ca zile libere au facut sa apara niste mini-vacante care ii fac pe romani sa o ia din loc. Așadar, mai multa distrație și mai puțina munca.
Ideea noastra nu este, probabil, unica. Cu siguranta, mai exista state (inclusiv unele din Uniunea Europeana!) unde s-a organizat si o luna a concediilor. Cu exceptia institutiilor vitale (spitale, alimentatie publica, politie, pompieri, domeniul energetic etc.) si a institutiilor de invatamant, care in perioada verii, oricum sunt in vacanta, se poate pune in discutie o perioada delimitata in care sa se acorde concediile.
Functionalitatea institutiilor si firmelor poate sa devina mult mai eficienta in momentul in care concediile se vor acorda in aceeasi perioada a verii. Am venit cu propunerea ca luna august sa fie o luna a concediilor, stiind din experiența anilor trecuți ca este luna in care majoritatea romanilor pleaca in concediu. Fie ca alegeti marea, cu valurile sale racoritoare, fie ca alegeti muntele, cu peisaje care va reimprospateaza, noi va dorim sa aveți parte de relaxare și vreme frumoasa! Daca, din diferite motive, nu ati plecat inca sau ati fost deja in vacanța – noi, cei de la „Business Point”, va uram concediu placut, respectiv sa va fie de bine!

Horatiu Serb si Daniel Negut

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here