car-bomb-action-in-sicily-mafiaConfruntari violente se desfasurau, luni dimineata, in zona resedintei din Tripoli a liderului libian, Muammar Kadhafi, dupa ce rebelii au preluat controlul asupra mai multor cartiere din capitala. Potrivit corespondentului AFP, si in sudul orasului Tripoli au fost semnalate confruntari.
in cursul noptii, acestia au ajuns in Piata Verde, locul de reuniune traditional al sustinatorilor regimului lui Muammar Kadhafi.

Dupa cateva ore de relativa acalmie in timpul noptii, in jurul orei locale 6.30 (7.30, ora Romaniei) au fost auzite din nou focuri de arma si in apropierea hotelului Rixos, unde sunt cazati ziaristii straini aflati la Tripoli.

intr-o scurta declaratie telefonica acordata canalului de televiziune Al-Jazeera luni dimineata, unul dintre fiii lui Muammar Kadhafi, Mohamed, a afirmat ca se afla la resedinta sa si nu intentioneaza sa paraseasca locuinta. Convorbirea a fost intrerupta de zgomote de lupta intensa, insa Mohamed Kadhafi a revenit in scurt timp in direct.

Mohamed Kadhafi, singurul fiu al liderului libian cu prima sa sotie, este presedintele Comitetului olimpic libian si coordoneaza sectorul telecomunicatiilor.

Mai multe tancuri au iesit din resedinta lui Muammar Kadhafi si au deschis focul

Mai multe tancuri au iesit luni dimineata din complexul rezidential al lui Muammar Kadhafi, cunoscut drept Bab al-Aziziya, si au deschis focul, a declarat un purtator de cuvant al rebelilor libieni, Mohammed Abdel-Rahman, citat de The Guardian in editia electronica.

Abdel-Rahman a precizat ca trupele colonelului Kadhafi continua sa reprezinte o amenintare pentru rebeli.

Atat timp cat Muammar Kadhafi ramane in libertate, „pericolul este prezent”, a apreciat purtatorul de cuvant al rebelilor.

Muammar Kadhafi s-ar afla in continuare in resedinta sa de la Tripoli

Colonelul Muammar Kadhafi „este in continuare la Tripoli si s-ar afla in prezent la resedinta sa Bab Al-Aziziya”, a afirmat luni un diplomat din capitala libiana, care s-a intalnit cu el in ultimele doua saptamani.

Aproape toate cladirile din fortareata de cateva hectare, care a fost tinta mai multor raiduri ale NATO, au fost distruse de bombardamentele Aliantei Nord-Atlantice. Dar colonelul Kadhafi ar dispune de mai multe buncare in resedinta sa, a adaugat aceeasi sursa. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here