Untitled-2Presedintele „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX ca prin Strategia fiscal-bugetara 2012-2014, Guvernul mareste restrictiile pentru sistemul public, fiind „un manager incapabil” sa aduca venituri la bugetul de stat, dar sindicatele se vor impotrivi acestor masuri. Hossu a precizat ca Guvernul, „intr-un mod anormal”, isi propune sa mentina constant bugetul de stat la 32,4-32,5 la suta, nedorind sa combata evaziunea fiscala si munca la negru.

” Guvernul prevede pe urmatorii trei ani ca venitul la bugetul de stat sa ramâna constant, adica statul nu prevede sa isi imbunatateasca si colectarea la buget, ceea ce inseamna ca le convine situatia actuala privind evaziunea fiscala si munca la negru” , a mai spus liderul sindical.

Potrivit lui Hossu, din ultimul acord cu FMI Guvernul nu poate schimba nimic, doar sa mareasca restrictiile, dar astfel „nu face nimic nou”.

Presedintele „Cartel Alfa” a precizat ca din septembrie vor avea loc actiuni sindicale, momentan confederatia fiind intr-un proces de reorganizare, care prevede o comunicarea mai buna cu membrii, pentru ca acestia sa fie mult mai receptivi la miscarile sindicale.

Guvernul va sista pâna in anul 2014 acordarea tichetelor de masa , cadou si de vacanta pentru angajatii din institutiile publice, va bloca si anul viitor acordarea de premii pentru bugetari si va continua sistemul de compensare doar cu ore libere a muncii prestate in afara timpului normal de lucru. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here