caini adapostStatul roman a fost condamnat de CEDO pentru ca nu a luat suficiente masuri de protectie a cetatenilor impotriva cainilor vagabonzi, dupa o reclamatie a unei femei de 71 de ani care a fost muscata violent de mai multi caini in Bucuresti, in 2001. In cauza deschisa la CEDO de Georgeta Stoicescu, in prezent decedata, si continuata apoi de sotul acesteia, Georgel Stoicescu, statul roman a fost gasit vinovat pentru incalcarea articolului 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, referitor la dreptul la viata privata, si a articolului 6, referitor la dreptul de a avea acces la justitie.

Potrivit unui comunicat de marti dat de instanta europeana, judecatorii de la Strasbourg au decis ca sotul femeii muscate de caini in 2001, in cartierul bucurestean Pajura, sa primeasca daune de 9.000 de euro.

Reclamanta a pretins in fata instantei europene ca autoritatile locale nu au luat masurile necesare pentru a rezolva problema cauzata de numarul mare de caini vagabonzi din Bucuresti si pentru a garanta securitatea si sanatatea locuitorilor.

Ea a reclamat, de asemenea, faptul ca i-au fost respinse doua actiuni civile impotriva Primariei, instantele din Romania care au dat aceste decizii invocand faptul ca reclamanta nu a platit taxele judiciare pentru respectivele cereri. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here