amy winehouseMoartea cantaretei Amy Winehouse la 27 de ani pare sa reactualizeze acelasi „blestem” care a atins figuri legendare ca Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison si Kurt Cobain, toti inclusi in „Forever 27 Club” sau „Club 27”, dupa o disparitie fulgeratoare la aceeasi varsta. Acesta este considerat cel mai mare mit al rock n’roll-ului si este readus in atentia lumii muzicale si publicului prin decesul cantaretei Amy Winehouse, survenit sambata si a carui cauza nu a fost inca anuntata oficial de anchetatori, desi presa a scris ca ar fi vorba de o supradoza, potrivit celebuzz.com.

Astfel, este si mai evidenta asemanarea artistei britanice cu inaintasii ei disparuti la 27 de ani, in conditii care au lasat loc de speculatii si ipoteze fanteziste in randul fanilor.

Ramane insa in cazul tuturor o mostenire impresionata lasata muzicii mondiale.

Anul 1970 a fost marcat de disparitia lui Jimi Hendrix (18 septembrie), asfixiat cu propia voma dupa ce a combinat somnifere cu vin, si a lui Janis Joplin (4 octombrie), decedata, se crede, in urma unei supradoze de heroina.

Un an mai tarziu, liderul The Doors, Jim Morrison, a murit pe 3 iulie. in cazul lui Morrison nu a fost facuta o autopsie, considerandu-se ca a murit din cauza problemelor de inima.

Kurt Cobain, liderul trupei Nirvana, a murit prin impuscare pe 5 aprilie 1994, stabilindu-se oficial ca a fost vorba de o sinucidere.

Se pare ca mama cantaretului, afectat negativ de propriul succes si care s-a luptat cu dependenta de heroina, depresia si problemele din viata personala, i-ar fi spus la un moment dat: „Nu te alatura acelui club stupid”, relateaza Forbes, care aminteste de asemnea de marii disparuti ai lumii muzicii la varsta de 27 de ani.

Potrivit biografiei lui Cobain, „Heavier Than Heaven”, sora muzicianului a spus ca, in copilarie, acesta si-a exprimat dorinta de a face parte din „club”.

Pe de alta parte, fostul asistent personal al lui Amy Winehouse, Alex Haines, a declarat in 2008 ca aceasta se teme ca va intra in miticul club, potrivit starpulse.com.

„Era treaba mea sa am grija de ea. Dar era imposibil”, spunea pe atunci Haines, nemaifiind angajatul cantaretei. „Credeam ca n-o sa mai traiasca pana la sfarsitul anului, cu toate drogurile pe care le lua si la cat se automutila. Activitatea ei preferata era sa se taie. Lua droguri in continuu pana devenea inconstienta. (…) Mi-a spus: ‘Am o presimtire ca o sa mor tanara”, a mai spus atunci acesta.

O carte publicata independent si distribuita de editura americana Random House, intitulata „The 27s: The Greatest Myth of Rock & Roll” detaliaza acest fenomen, care a marcat aproximativ 35 de muzicieni. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here