In data de 23 iulie, Dolce Sport invita toti iubitorii de sport, gratuit si indiferent de varsta, la evenimentul “Cea mai mare ora de sport”, care va avea loc in Parcul Lumea Copiilor (intrarea de langa Palatul Copiilor), de la ora 9:00 la ora 21:00. Maratonul sportiv de 12 ore face parte din programul “Miscarea face bine”, lansat recent de Romtelecom, si este organizat impreuna cu  SmartAtletic si GetFit.
Cu totii stim ca specialistii recomanda unanim cateva zeci de minute de miscare in fiecare zi, care pot aduce o stare de bine, fizica si mentala. Cu toate acestea, sedentarismul este generalizat in Romania: doi din trei romani nu practica deloc sport sau mai rar de o data pe luna, conform Eurobarometrului 334 din 2010.
“Miscarea face bine” si-a propus sa aminteasca importanta sportului pentru o viata sanatoasa, dar si sa retrezeasca nerabdarea cu care erau asteptate orele de educatie fizica si placerea cu care se participa la toate jocurile copilariei.
Primul pas este evenimentul “Cea mai mare ora de sport”: cu mic, cu mare, mai tineri sau mai in varsta, cu totii sunt asteptati sa participe la demonstratii de sport (aerobic, zumba, pilates, fitness, programe speciale pentru copii si seniori), care sunt usor de practicat chiar si pe cont propriu. in Parcul Lumea Copiilor din Bucuresti vor fi prezenti instructori renumiti (vezi agenda) de la care participantii pot invata miscari de baza, dar vor exista si concursuri cu premii, tombole si puncte de nutritie care vor asigura o portie consistenta de sanatate.
Evenimentul nu ii uita nici pe cei mici, care trebuie sa invete foarte devreme ce inseamna o viata sanatoasa. Astfel, timp de 1 ora, de la 10:00 la 11:00, copiii vor avea la dispozitie o zona special amenajata unde se va desfasura programul “Profesorul de Nutritie”, care ii va invata lucruri elementare despre alimentele care constituie o hrana sanatoasa.
Organizatorii evenimentului, DolceSport impreuna cu Asociatia Club Sportiv SmartAtletic si GetFIT.ro, asteapta mii de participanti la evenimentul de sambata.

“Toti cei care vor veni alaturi de noi in Parcul Lumea Copiilor vor putea sa se bucure de o zi speciala, dedicata sportului si starii de bine. Dolce Sport isi doreste sa fie mai mult decat un simplu canal care transmite competitii sportive, ne dorim sa fim alaturi de oameni in timp ce practica sport, indiferent de alegerea pe care o fac, ca e vorba de activitati in sala sau in aer liber, de grup sau individuale, vrem sa-i incurajam si sa-i sustinem. Alegeti sportul!, fie ca inseamna doar cateva genuflexiuni sau “teribilele” abdomene, plimbarile cu bicicleta, pe role, sau orice alta activitate care ne pune in miscare”, a spus Vlad Enachescu, Director General Dolce Sport.
“Sportul de masa trebuie sa devina program social in Romania, suntem o societate care se confrunta din ce in ce mai mult cu flagelul sedentarismului si cu efectele lui. Angajamentul meu este sa-i conving pe oameni ca sportul este pentru toata lumea indiferent de varsta si conditie sociala”, a spus Vlad Stoica, Presedinte SmartAtletic
“Am asteptat 10 ani acest moment. Sunt bucuros ca Dolce Sport e langa noi in promovarea sportului si vietii sanatoase, oferind tuturor ocazia sa paseasca pe aceasta cale sub indrumarea celor mai buni antrenori din Romania”, a declarat Cristian Margarit, fondatorul getfit.ro.
Ca parte din programul “Miscarea face bine” a fost dezvoltat si lansat recent un website dedicat sportului si sanatatii, www.miscareafacebine.ro, unde orice persoana interesata se poate pune la curent cu sfaturi si “trucuri” necesare pentru a fi in forma. Site-ul este dezvoltat in parteneriat cu Mediafax Group.

Echipa Comunicare
Romtelecom

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here