Agentia Nationala a Functionarilor Publici informeaza ca Institutul European de Administratie Publica (EIPA) a incheiat cele trei etape de evaluare a aplicatiilor inscrise pentru cea de-a treia editie a Premiului European pentru Sectorul Public (EPSA 2011). Astfel, dintre cele 274 aplicatii eligibile din 32 de tari si institutii europene au fost selectate 58 de aplicatii din 18 tari, care vor primi un Certificat de buna practica. Dintre cele 30 de proiecte inscrise de România initial in competitie au fost selectate un numar de 4 aplicatii, incadrate in ariile tematice ale competitiei europene dupa cum urmeaza:
Furnizarea eficienta a serviciilor publice intr-un climat economic nefavorabil
1. Scaderea initiala a problemelor actuale intâmpinate in supravegherea copiilor singuri acasa  – Primaria Municipiul Iasi
2. Proiectul Economia bazata pe cunoastere – Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale
Deschiderea sectorului public prin atragerea cetatenilor la actul de guvernare
1. Reteaua nationala a expertilor locali romi, mecanism de sprijin in implementarea  masurilor de incluziune sociala a romilor – grup vulnerabil supus excluziunii sociale – Agentia Nationala pentru Romi
Going Green: Solutii concrete din sectorul public pentru protejarea mediului
1. Mai multa padure pentru mai multa viata – Consiliul Judetean Arad
in luna septembrie va avea loc la EIPA Maastricht etapa de evaluare finala, in urma careia vor fi anuntate cele 15 aplicatii nominalizate, candidate la premiile EPSA 2011. Premiile pentru aplicatiile câstigatoare si nominalizate pentru fiecare tema vor fi prezentate in cadrul unei ceremonii festive, care va avea loc in perioada 15 – 17 noiembrie 2011, la Maastricht.
„Dorim mult succes celor patru institutii publice candidate pentru obtinerea unui premiu in cadrul competitiei EPSA 2011 si, totodata, suntem mândri ca, prin actiunile noastre de promovare a demersului european EPSA 2011, am contribuit la cunoasterea si recunoasterea bunelor practici din cadrul administratiei publice din România la nivel european ”, a precizat domnul Andras SZAKAL, presedintele ANFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here