cisternaIntre 2.200 si 2.300 de persoane persoane au fost evacuate, luni dimineata, in orasul Debelets din nordul Bulgariei, dupa un accident in care a fost implicata o cisterna inmatriculata in Turcia, care se indrepta catre Romania si care transporta substante chimice, relateaza presa electronica bulgara. Pana la ora locala 5.00, fusesera deja evacuate 350 de persoane din locuinte aflate in apropierea raului Belitsa, ulterior fiind evacuati si majoritatea celorlati locuitori ai orasului, potrivit agentiei Focus News.

Locuitorii, transportati cu autobuze, ambulante si autovehicule proprietate privata, au fost gazduiti la Veliko Tarnovo si intr-un sat aflat in vecinatate.

Primarul din Debelets a afirmat ca substantele chimice eliberate in atmosfera incep sa se depuna pe sol. „Vom astepta sa scada temperatura pentru a ne asigura ca nu se mai evapora din sol substante periculoase „, a declarat el.

Cisterna, care venea dinspre Kaliferevo si se indrepta catre Veliko Tarnovo, s-a rasturnat in cursul noptii in apropiere de Debelets, potrivit cotidianului Dnvenik, citat de site-ul Novinite.com.

Primii evacuati au fost 51 de copii, aflati intr-o gradinita din apropierea locului unde s-a produs accidentul si unde au fost inregistrate niveluri ridicate de emisii chimice nocive.

Cisterna transporta stiren, considerat substanta chimica periculoasa in cazul contactului cu ochii sau cu pielea, dar si in caz de ingestie sau inhalare.

Conform Focus News, o parte din incarcatura s-a scurs in raul din apropiere si a este transportata in aval, catre zona unui cartier rezidential din Veliko Tarnovo. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here