home_work_close-up_4Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, intr-un interviu pentru „Gandul”, ca a dat bacalaureatul in 1989, la Strasbourg, unde copiatul a fost exclus, obtinand note „foarte, foarte mari la matematica si fizica”, avand cea mai mare medie de absolvire din liceu, impreuna cu un alt coleg.
Daniel Funeriu a spus pentru Gandul ca, facand parte din lotul olimpic la chimie, a urmat clasa a XII-a la un liceu din Strasbourg, unde a si sustinut bacalaureatul, in 1989.

„Am obtinut atunci note foarte, foarte mari la matematica si fizica, note acceptabile la celelate materii. Nu mai stiu notele. Am avut, cu un coleg al meu, cea mai mare medie de absolvire a bacalaureatului din liceu. A fost un bacalaureat de succes”, a precizat ministrul Eductaiei.

intrebat daca a copiat, ministrul Daniel Funeriu a raspuns ca acest lucru a fost exclus.

„Nu stiu daca exista aceasta practica, dar acolo unde am dat eu bacalaureatul a fost exclus. Nu se punea nici problema de a-ti copia temele in clasa. Aceasta e lumea care eu cred ca este normala. De fapt, un al doilea strigat pe care mi-as dori ca societatea sa-l inteleaga este ca ceea ce incerc sa fac nu e altceva decat normalitatea. (…) Nimeni nu pare sa sesizeze ca de fapt asta e normalitatea: cinstea, corectitudinea”, a mai spus Daniel Funeriu.

Promovabilitatea la bacalaureat a fost de 44,47% la nivel national, inaintea contestatiilor. Rezultatele finale la bacalaureat vor fi anuntate vineri.

Aproximativ 890 de elevi au fost eliminati din examenul de bacalaureat in acest an, de trei ori mai mult comparativ cu anii anteriori, dar rezultatele sunt „oglinda societatii”, iar standardele de exigenta nu vor scadea la sesiunea din toamna, a afirmat, miercuri, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu

„Cred ca rezultatul examenului de bacalaureat din acest an ne arata clar care este situatia si, mai ales, faptul ca rezultatele si comportamentele care au generat-o sunt oglinda societatii noastre de astazi”, a declarat Funeriu, la sediul Guvernului.

in opinia sa, exista si o parte pozitiva a acestei situatii, respectiv schimbarea mentalitatii existente pina in prezent, potrivit careia examenele se pot frauda.

intrebat de jurnalisti daca la examenul din toamna vor fi amplasate camere de supraveghere in toate salile de clasa, Funeriu a evitat sa dea un raspuns transant.

„La sesiunea din toamna va fi o mare greseala sa scadem standardele. Elevii care astazi nu au reusit la examenul de bacalaureat pot sa il ia in toamna daca vor invata, daca se vor pregati, daca vor munci serios. Standardele nu vor fi scazute, iar nivelul de corectitudine va fi exact acelasi”, a spus ministrul.

Funeriu a precizat ca, potrivit metodologiei de organizare, examenul trebuie organizat „preponderent” in salile dotate cu sistem de supraveghere, dar a apreciat ca nu exista o corelare directa intre prezenta camerelor web cu numarul elevilor care nu au reusit la examen. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here