Noi companii romanesti si-au exprimat interesul de a participa cu stand la expozitia permanenta cu produse romanesti deschisa de catre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), cu suportul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine (CRPCIS) si a Consiliului de Export, la Sharjah (Emiratele Arabe Unite), in luna aprilie a.c.
in acest context, firmele romanesti interesate de proiectul initiat de Camera bucuresteana la Sharjah au participat recent, la o reuniune de lucru, in vederea stabilirii posibilitatilor reale de promovare a produselor si serviciilor romanesti in Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita, Kuweit, Qatar, Bahrain, Oman, Siria, Liban, Irak, Iordania, Yemen, Egipt, Sudan, Libia, Algeria, Tunisia, Maroc, Mauritania, Iran, India, Afganistan si Pakistan.
in cadrul intrevederii a fost realizata o prezentare a proiectului, precum si a solutiilor de prospectare a pietei si de promovare a ofertei romanesti in spatiile mentionate prin intermediul reprezentantei CCIB de la Sharjah. De asemenea, reprezentanti ai CCIB si MECMA au raspuns tuturor intrebarilor delegatilor companiilor participante, legate de spatiul expozitional, tarife, sau servicii oferite.
intr-o prima etapa, in pavilionul romanesc din cadrul Sharjah Expo Center au fost prezentate produse electrotehnice, solutii de depoluare utilizate in caz de contaminare cu produse petroliere, automatizari, materiale de constructii, mobila, produse textile si articole din sticla, oferta romaneasca fiind deosebit de apreciata de oamenii de afaceri din zona araba. in a doua etapa, incepand cu luna iulie a.c., vor face deplasarea la Sharjah companii producatoare de: obiecte decorative, materiale de constructii, mobilier, alimente si cosmetice, precum si firme prestatoare de servicii (educatie si recrutarea fortei de munca).
Potrivit presedintelui CCIB, se asteapta ca in cursul urmatorului an, circa 200 de firme romanesti sa-si promoveze oferta pe piata araba prin intermediul proiectului initiat de Camera bucuresteana la Sharjah. Experimentul Sharjah al CCIB s-a dovedit un adevarat succes, fiind semnate contracte consistente, acest subiect urmand a fi tratat intr-un comunicat de presa viitor.
Biroul de presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here