NEPi Logo-Blank-micNew Europe Property Investments plc (“NEPI”) este in proces de a finaliza un plasament privat de actiuni la Johannesburg si Londra in valoare de aproximativ 29 milioane euro, iar actiunile sale incep a fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti („BVB”) incepand de astazi, 20 iunie 2011. NEPI este prima societate de investitii imobiliare listata la BVB.

“Desi bursa din Romania este relativ mica, aceasta va creste in timp. Listarea NEPI la BVB va face actiunile mai accesibile pentru investitorii romani care cauta investitii alternative denominate in euro, intr-un grup gestionat in mod transparent si care ofera dividende atractive”, a declarat Martin Slabbert, CEO al NEPI.

In urma plasamentului privat de actiuni, care se asteapta sa creasca lichiditatea actiunilor NEPI, capitalizarea bursiera a Companiei va depasi 300 milioane euro, clasand NEPI pe locul 10 in functie de capitalizarea bursiera a societatilor listate pe piata reglementata a BVB.

“Ca rezultat al acestui plasament privat, avem capitalul necesar pentru dezvoltarile, extensiile si investitiile suplimentare preconizate in portofoliul existent. Daca vom identifica noi oportunitati de investitii in piata, vom face emisiuni suplimentare de actiuni.” a declarat Martin Slabbert, CEO al  NEPI.

NEPI a anuntat profituri considerabile de la inceputul activitatii sale. Acestea includ o crestere a profitului net de 85% in 2009 si de 154% in 2010. Rezultatele pentru prima jumatate a acestui an, pana la 30 iunie 2011, vor fi anuntate la inceputul lunii august 2011.

Procesul de listare la BVB a fost intermediat de Intercapital Invest si Banca Comerciala Romana.

“Suntem incantati de listarea la Bursa de Valori Bucuresti a unuia dintre cei mai importanti investitori imobiliari din Romania. Aceasta este cu siguranta una dintre cele mai importante listari pe piata romaneasca in ultimii ani si va reprezenta un reper pentru listarile viitoare “, a mentionat Razvan Pasol, CEO of Intercapital Invest.

“Cu aceasta listare, NEPI deschide un nou capitol pe piata de capital din Romania fiind primul grup de investitii imobiliare listat la BVB avand Romania ca centru al activitatilor sale. Suntem onorati ca am avut sansa de a fi parte in acest eveniment major si speram pe viitor sa aducem pe BVB si alte companii excelente”, a precizat Dan Weiler, Director Executiv al BCR.

Detalii despre Grup:

New Europe Property Investments plc este compania de holding a unui grup de firme infiintat pentru a investi in cladiri de birouri, parcuri comerciale si proprietati industriale, in principal in Romania unde Grupul este activ de la infiintarea sa in 2007. NEPI distribuie de doua ori pe an profiturile obtinute din activitatea de inchiriere, sub forma de dividende.

Compania este de asemenea listata pe piata principala a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud) si pe segmentul AIM al London Stock Exchange.

Portofoliul grupului include in Romania 27 de proprietati imobiliare si este orientat pe achizitia de proprietati imobiliare inchiriate catre companii multinationale, si care genereaza venituri in euro.

Cele mai recente investitii ale grupului sunt: cladirile de birouri Floreasca Business Park (decembrie 2010), o parte din proiectul de retail Auchan Shopping Center din Pitesti (mai 2011), o extensie a Promenada Mall Braila (aprilie 2011), finalizarea renovarii unei cladiri de birouri in Brasov (iunie 2011) si achizitia unor terenuri pentru dezvoltari de spatii comerciale in orasele Ploiesti si Brasov (in primul trimestru a anului 2011).

Martin Slabbert – CEO New Europe Property Investments plc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here