airplane-corporate__Compania aeriana Airbus a facut publice planurile de realizare a avionului viitorului, care va fi complet transparent si va oferi calatorilor o panorama a cerului in timpul zborului. Conceptul dezvaluit de Airbus va deveni mijlocul de transport obisnuit in anul 2050 si ii va inspaimanta pe cei care au deja teama de zbor.

In aeronava viitorului nu va mai exista diferentierea in clasa I, business si economic, ci vor exista zone de relaxare, de lucru si un bar echipat complet, pentru socializare, scrie dailymail.co.uk.

Pasagerii vor putea sa vada totul pe partile laterale si in fata avionului, iar peretii aeronavei se vor schimba in functie de lumina.
Avionul va dispune de sisteme de joc holografice si de mijloace de distractie ce vor functiona pe baza caldurii corporale a calatorilor. Majoritatea tehnologiei necesara pentru aeronava exista deja, insa Airbus nu a comunicat cum va construi partea transparenta a avionului.

Cabina concept va fi o structura bionica ce va mima eficienta unui os de pasare, au declarat reprezentantii Airbus. Va furniza putere atunci cand va fi necesara, va dispune de o membrana inteligenta ce va controla temperatura aerului si va deveni transparenta pentru a le putea oferi pasagerilor vederi panoramice ale cerului.Calatorii viitorului vor putea juca golf la bordul avionului sau vor putea participa la conferinte interactive si se vor putea relaxa cu ajutorul luminii de relaxare, aromaterapiei si aerului vitaminizat si imbogatit cu antioxidanti.Airbus vrea ca avionul viitorului sa satisfaca dorintele calatorilor, de la cele simple la cele de lux, dar sa le permita ca continue viata la fel ca pe sol. Anul trecut compania a dezvaluit un avion concept dotat cu tehnologii pentru a reduce consumul de combustibil, emisiile, deseurile si zgomotul.

„Cercetarile noastre arata ca in anul 2050 pasagerii se vor astepta la o calatorie unica, gandindu-se si la mediu in acelasi timp”, a declarat vicepesedintele inginerilor Airbus, Charles Champion. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here