0003038_lefter_crizaMark Mobius, presedintele executiv pentru piete emergente la Templeton Asset Management, a declarat ca o noua criza financiara este iminenta, deoarece problemele care au cauzat turbulentele din ultimii ani nu au fost rezolvate, transmite Bloomberg. Valoarea totala a derivatelor la nivel mondial depaseste produsul intern brut global, creand volatilitate si o situatie de criza pe burse, a afirmat luni Mobius intr-o conferinta de presa sustinuta la Tokyo.

„Sunt bancile mai mari decat inainte? Sunt. Sunt derivatele reglementate. Nu. Este inca avans pe derivate? Da”, a aratat el.

Criza financiara globala declansata cu trei ani in urma, odata cu falimentul bancii de investitii Lehman Brothers, a fost cauzata partial de proliferarea produselor financiare derivate bazate pe pachete de credite ipotecare subprime de pe piata americana.

Indicele MSCI al actiunilor din intreaga lume a cazut cu 38% in primele sase luni de la falimentul Lehman. inghetarea pietelor de credit a determinat bancile centrale din intreaga lume sa injecteze sume uriase de bani in sistemul financiar pentru a incuraja creditarea si a stimula cresterea economica.

Franklin Templeton Investment Management a fost desemnat, in septembrie 2010, administrator al Fondului Proprietatea. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here