stadion-campioanaFormatia Steaua Bucuresti a castigat Cupa Romaniei-Timisoreana pentru a 21-a oara in istoria sa, dupa ce a invins, miercuri, pe stadionul Tineretului din Brasov, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa Dinamo Bucuresti, in ultimul act al competitiei, transmite trimisul MEDIAFAX.
Golurile echipei Steaua au fost marcate de Dica ’24 si Barboianu ’50 (autogol), in timp ce pentru formatia Dinamo a marcat Torje ’33.

in minutul 4, Banel Nicolita a cerut penalti, arbitrul Marcel Avram a lasat jocul sa continue, iar managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a alergat in teren pentru a protesta, dar nu a fost eliminat. El a strigat catre tribuna oficiala: „Nu se poate asa ceva”.

in minutul 13, Torje a lovit bara cu un sut de la 14 metri, lateral dreapta.

in minutul 16, Steaua a cerut cartonas rosu, dupa un fault al lui Moti asupra lui Bilasco, cu talpa in frunte, insa fundasul dinamovist a primit doar un cartonas galben.

in minutul 21 a avut loc un conflict intre antrenorul echipei Dinamo, Ioan Andone, si Mihai Stoica, acesta din urma reprosandu-i tehnicianului maniera de arbitraj a lui Avram. Cei doi s-au injurat.

in minutul 24, Steaua a deschis scorul prin Nicolae Dica, care a transformat o lovitura libera de la 18 metri, printr-un sut la coltul lung al portii aparate de Balgradean. Dupa marcarea golului, Nicolae Dica a aratat spre tribune un tricou pe care era scris mesajul: „Oli, ramai in Ghencea, aici e casa ta”.
Dinamo a egalat in minutul 33, prin Gabriel Torje, care a marcat tot din lovitura libera de la 18 metri, surprinzandu-l pe portarul Ciprian Tatarusanu cu un sut la firul ierbii pe coltul lung.

in minutul 50, Barboianu, presat de Romeo Surdu, a trimis un sut de la aproximativ 20 de metri in proprie poarta, Steaua preluand conducerea pe tabela de marcaj.

Imediat dupa autogolul lui Barboianu, fanii Stelei au aprins torte in tribunele de pe stadionul Tineretului. Mihai Stoica a intrat imediat pe teren si s-a indreptat spre locul unde se aflau fanii stelisti, pentru a le cere sa se calmeze. Ca urmare a interventiei sale, Mihai Stoica a fost trimis in tribune de centralul Marius Avram. La refuzul lui Stoica de a parasi terenul, arbitrul a atentionat echipele sa vina la mijlocul terenului, dupa care s-a razgandit, meciul continuand. Mihai Stoica a plecat in final in tribuna.

in minutul 59, fanii dinamovisti au aruncat o torta in teren in momentul in care Gabriel Torje se pregatea sa centreze spre poarta aparata de Ciprian Tatarusanu. Torje a reusit sa se fereasca, torta trecand la circa doi metri de jucatorul dinamovist si meciul fiind oprit cateva momente.

Dinamo: 34. Balgradean – 18. Barboianu, 21. Grigore, 4. Moti, 16. Bordeanu – 5. Kone (20. Bakaj ’73), 6. Margaritescu (9. tucudean ’88) – 22. Torje, 7. C. Munteanu, 10. Alexe – 25. Danciulescu (19. Ganea ’67). Antrenor: Ioan Andone.

Steaua: 12. Tatarusanu – 3. Emeghara, 6. Gardos, 22. Galamaz, 14. Latovlevici – 5. Brandan – 16. Nicolita, 10. Tanase (4. Iliev ’90), 24. Surdu – 20. Dica (26. Bicfalvi ’62), 17. Bilasco (7. Szekely ’75). Antrenor: Catalin Necula.

Cartonase galbene: Moti ’16, Torje ’68, Margaritescu ’78, Bakaj ’90+2 / Bilasco ’75, Szekely ’85, Tanase ’90, Nicolita ’90+4

Partida a fost arbitrata de o brigada condusa la centru de Marius Avram, ajutat de asistentii Miclos Nagy si Sebastian Gheorghe, arbitru de rezerva fiind Robert Dumitru. Observatorul intalnirii a fost Nicolae Grigorescu.

La pauza, nocturna de pe stadionul Tineretului a fost stinsa si a avut loc un spectacol de lumini, lasere si artificii, precum si un show sustinut de trupa Extreme, cu acrobatii pe funie. Aproape de mijlocul terenului a fost coborata o minge din mijlocul careia au fost lansate artificii. O rafala de artificii a explodat intre jucatorii stelisti care se aflau la incalzire.

Fanii dinamovisti au afisat mai multe bannere cu mesajele: „Curaj Mister”, „Patru luni, trei saptamani si doua zile, Olaroiu va tine in fitile”, „E unicul derbi, dar il vreti interzis, vom fi in peluza fara compromis”, „Un CNP si o baza de date nu pot opri baietii cu mentalitate”. De asemenea a fost afisat un banner cu mesajul „Un ajutor divin intr-un moment greu… impreuna spre un nou trofeu”, in acelasi timp fiind desfasurat un alt banner pe care era desenat Catalin Haldan, avand aripi, iar in mana dreapta tinand Cupa Romaniei.

De cealalta parte, suporterii echipei Steaua au afisat urmatoarele bannere: „Doar din orgoliu, pentru vechiul club iubit”, „1947 (semnul mai mare) decat 2003 (n.r. – cand Gigi a preluat echipa)” si „Alaturi de Nesu”, iar fanii au format din veste colorate cifra 21 de culoare galbena pe fundal ros-albastru.

Steaua nu a mai castigat Cupa Romaniei din 1999.

Jucatorii echipei Steaua au primit trofeul Cupei Romaniei – Timisoreana din mainile fostului tehnician stelist Emeric Ienei, dupa castigarea finalei competitiei.

Dupa finalul partidei, jucatorii stelisi au izbucnit in urale si au fugit catre suporteri si au scandat impreuna impotriva rivalilor din soseaua stefan cel Mare.

Fundasul Iasmin Latovlevici a aruncat tricoul fanilor stelisti, dupa care a fugit inspre tehnicianul Cosmin Olaroiu, care a intrat pe teren, l-a luat in brate, fiind urmat de Radut si ceilalti stelisti, care au inceput sa sara in jurul antrenorului, sa-i scandeze numele, in final ridicandu-l in brate.

in acelasi timp, jucatorii dinamovisti plangeau, cel mai afectat dintre ei fiind Gabriel Torje, care a fost consolat de Ioan Andone, dar care nu s-a oprit din plans nici dupa ce echipa sa a primit medaliile de finalista.

La festivitatea de premiere, arbitrul Robert Dumitru a fost singurul aplaudat de spectatorii prezenti pe stadion dintre cei patru care au oficiat.

Jucatorul Nicolae Dica, marcatorul primului gol al meciului, in minutul 24, a fost declarat jucatorul finalei Cupei Romaniei.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, le-a inmanat jucatorilor si antrenorilor ambelor echipe medaliile de castigatori, respectiv de finalisti, trofeul Cupei Romaniei fiind inmanat stelistilor de Emeric Ienei.

Echipa Steaua a primit pentru castigarea trofeului un cec in valoare de 265.500 de euro.

Dupa primirea trofeului, jucatorii stelisti au luat cupa si au mers in fata galeriei, pentru a sarbatori alaturi de fani, iar apoi au facut un tur de onoare.

Jucatorii stelisti au primit si trofeul Puma, incrustat cu peste 14.000 de cristale Swarovski.

La vestiare, jucatorii au scandat „Sa vina Cupa in Ghencea” si au baut sampanie din cupa. Ei au mai strigat „Cine nu sare, ori este caine, ori e prost de moare”, „Sa vina Oli in Ghencea”, „Oli nu pleca” si au scandat impotriva formatiilor Dinamo si Rapid. Dupa ce au vazut ca sunt filmati, jucatorii au inchis geamul de la vestiare si au aruncat cu sampanie in el.

Ca urmare a castigarii Cupei Romaniei, Steaua va juca direct in play-off-ul Ligii Europa, in timp ce Dinamo va evolua in al doilea tur preliminar al Ligii Europa. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here