„Implementarea acestui proiect contribuie la completarea competentelor manageriale si antreprenoriale oferite de scoli, prin formare continua si furnizeaza servicii de sprijin complete pentru sustinerea nevoilor micilor intreprinzatori si pentru initierea de noi afaceri”, a declarat presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, in deschiderea conferintei de lansare a proiectului „imbunatatirea accesului intreprinzatorilor la servicii integrate de consiliere si asistenta in afaceri – BusNetSupport”. La eveniment, care a avut loc joi, 12 mai 2011, au participat reprezentanti ai beneficiarului si partenerilor, oameni de afaceri, dar si potentiali oameni de afaceri.
Proiectul se deruleaza pe durata a 30 luni in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, Centru, Sud Muntenia si Vest si este implementat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), impreuna cu: SC FINAS CONSULTING SRL, Camera de Comert si Industrie Timis, Fundatia scoala Romana de Afaceri – Filiala Brasov si Camera de Comert si Industrie Prahova.
Potrivit presedintelui CCIB, prin BusNetSupport se urmareste dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale, cresterea gradului de ocupare, inclusiv pe cont propriu, precum si oferirea de servicii suport adecvate unei economii competitive, cu efecte in diversificarea activitatilor economice, imbunatatirea indicatorilor financiari si crearea de noi locuri de munca.
BusNetSupport se adreseaza atat intreprinzatorilor care detin deja o mica afacere, cat si persoanelor care doresc sa initieze o afacere. in cadrul proiectului, vor fi create 4 retele BusNetSupport, cate una in fiecare regiune de dezvoltare in care se deruleaza proiectul, si anume in Bucuresti-Ilfov, Centru, Sud Muntenia si Vest si o baza de date ce va sustine activitatea retelelor de suport pentru intreprinzatori, care va cuprinde circa 70 de indicatori atat calitativi, cat si cantitativi. De asemenea, 650 de intreprinzatori vor beneficia de servicii integrate de sprijin in afaceri, iar 65 dintre acestia vor avea acces la scheme-pilot de finantare. Mai mult, vor fi acordate 65 de vouchere tehnologice si 65 de vouchere de formare. Prin BusNetSupport se urmareste, de asemenea, intarirea legaturilor dintre mediul economic si cel academic, in principal prin includerea in proiect a unor universitati si institute de cercetare-dezvoltare, dar si prin parteneriate punctuale cu astfel de institutii neincluse in BusNetSupport.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 „Investeste in oameni”. Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013 puteti accesa site-ul www.fseromania.ro.
Informatii suplimentare despre proiect se pot obtine de la Ruxandra Stoica, director proiecte in cadrul CCIB, telefon: 021 319 0128, e-mail: [email protected].

Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here