boxPugilistul Lucian Bute isi va apara titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, luptand impotriva francezului Jean-Paul Mendy in cadrul unei gale care va avea loc in Capitala, la Romexpo, in data de 9 iulie, au anuntat vineri organizatorii, in cadrul unei conferinte de presa. „Pana acum au fost doar speculatii, aseara am semnat contractul si acum putem spune oficial ca Jean Paul Mendy va fi adversarul lui Lucian . A fost foarte aproape sa nu mai fie el adversar, dar pana la urma lucrurile s-au rezolvat. Tot aseara am semnat contractul si pentru locul de desfasurare a galei, la Romexpo. Gala are numele «Campion pentru Romania» si vor mai boxa alti doi sportivi romani, Viorel Simion si Dinu Bogdan. in afara lor vor mai fi alte doua meciuri, posibil sa avem ca semifinala un nume mare de la aceeasi categorie cu Lucian Bute”, a anuntat presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja.

Lucian Bute, care a intervenit telefonic din Canada in conferinta de presa, a declarat ca organizarea galei in Romania este un vis implinit pentru el:

„Pentru mine e o mare onoare, asteptam acest moment de foarte mult timp, a fost unul dintre visele mele de a juca acasa cu centura pe masa. Sunt convins ca va fi un meci spectaculos, de care sa se bucure toti romanii. Visul meu va deveni realitate peste cateva saptamani. E normal sa am emotii, dar voi incerca sa le controlez si sa ma concentrez la pregatire. Sunt convins ca la data meciului voi fi bine pregatit si sper sa-mi pastrez centura. Nu sunt motivat neaparat de suma pusa in joc, eu am contract cu Interbox”.

Referitor la adversarul pe care il va intalni in 9 iulie, Bute a spus ca meciul nu va fi cu siguranta unul usor, avand in vedere palmaresul lui Mendy (37 de ani), pugilist neinvins la profesionism.

„E adversarul obligatoriu pe care mi l-a impus IBF, in caz contrar as fi putut pierde centura. Am vazut cateva meciuri cu el, e stangaci, ca si mine, e un boxer inteligent, care nu risca foarte mult. El nu are nimic de pierdut, are 29 de victorii si nicio infrangere si cu siguranta va veni la Bucuresti sa dea tot ce are mai bun pentru a castiga. Nu va fi usor, nu va fi o plimbare in parc pentru mine. Trebuie sa-mi controlez emotiile si sa nu fac greseli. Obiectivul meu este sa pastrez centura, sa castig meciul, daca voi reusi asta prin KO nu voi ezita sa o fac. Ramane de vazut daca e cel mai valoros adversar al meu de pana acum, are un palmares impresionant, a fost si la Olimpiada si ma astept sa dea tot ce are mai bun la Bucuresti. Nu se poate spune ca va fi meciul vietii mele, vor mai fi si altele”, a declarat Bute.

Lucian Bute se va pregati in Canada pana cu doua saptamani inaintea galei, cand va veni in Romania, urmand sa efectueze antrenamentele la Bucuresti.

Presedintele FRB a mai spus ca 80 la suta dintre biletele care vor fi scoase la vanzare vor fi ieftine, fara a preciza insa pretul acestora. „La inceputul saptamanii viitoare vor fi puse la dispozitie publicului biletele pentru gala. Aproximatix 80 la suta din totalul de 8-10.000 de locuri in sala vor fi ieftine, pentru ca ne dorim sa oferim posibilitatea romanilor sa participe la acest eveniment”, a spus Obreja. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here