nokiaProducatorul finlandez de telefoane mobile Nokia va concedia circa 120 de angajati din centrul de Cercetare si Dezvoltare din Cluj, iar activitatea unitatii va fi „diminuata complet” pana la finele trimestrului al treilea, ca parte a procesului de aliniere la noua strategie a grupului. „Ca parte a procesului de aliniere la strategia Nokia, se estimeaza ca anuntul privind reducerea fortei de munca va avea impact asupra sitului de Cercetare si Dezvoltare aflat in cadrul Olympia Business Center din Cluj. Se preconizeaza ca vor fi afectate aproximativ 120 de persoane. Nokia estimeaza ca pana la sfarsitul trimestrului al treilea 2011, proiectele curente desfasurate in aceasta locatie vor fi diminuate complet „, se arata intr-un comunicat al companiei.

Nokia precizeaza ca operatiunile de cercetare si dezvoltare din Romania vor continua sa fie derulate in alte centre de la nivel mondial si ca nu sunt planificate niciun fel de schimbari la nivelul fabricii de la Jucu.

De asemenea, producatorul de telefoane mobile preconizeaza consolidarea activitatii de cercetare si dezvoltare de produse, astfel incat fiecare sa capete un rol si o misiune mai clare si estimeaza ca anumite centre de dezvoltare se vor extinde, in vreme ce altele isi vor diminua sau isi vor inchide activitatea.

Masurile luate de compania finlandeza fac parte din obiectivul propus de a reduce cu un miliard de euro cheltuielile operationale neauditate IFRS ale diviziei Servicii si Dispozitive.

Toti angajatii care ar putea fi afectati de planurile de reducere vor putea ramane pe statele de plata Nokia pana la sfarsitul anului 2011, se mai arata in comunicat.

„Reducerea de personal se estimeaza ca se va desfasura in etape, pana la sfarsitul anului 2012, in concordanta cu dezvoltarea portofoliului de produse si servicii ale companiei. in acest interval de timp, Nokia intentioneaza sa isi extinda capacitatile de dezvoltare a dispozitivelor inteligente bazate pe platforma Windows Phone, gama extinsa de terminale mobile si portofoliul de servicii”, conform companiei.

Potrivit unor informatii anterioare, angajatii grupului Nokia se pregatesc pentru cel mai amplu program de concedieri din ultimii 20 de ani, producatorul finlandez de telefoane mobile, cel mai mare din lume, urmand sa anunte desfiintarea a pana la 6.000 de locuri de munca, din totalul de 130.000 la nivel global. Posturile luate in calcul pentru desfiintare sunt in domeniul cercetare si dezvoltare, iar masura vine in contextul lansarii unui parteneriat cu grupul american Microsoft. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here