istockphoto_11051426-pocket-money-left[1]Premierul Emil Boc a declarat, la emisiunea „Dupa 20 de ani” de la Pro TV, ca nici in 2012 salariile nu pot fi majorate cu 50% la nicio categorie de bugetari.
Declaratiile premierului la emisiunea „Dupa 20 de ani”:
Restructurarea sistemului spitalicesc nu urmareste in primul rand economii la bugetul de stat, ci cresterea calitatii actului medical. Sunt foarte multe spitale unde, din nefericire, pacientii mor cu zile. Restructurarea trebuia facuta de zece ani.

Cu desfiintarea a 67 de spitale nu se incheie reforma in sanatate. Spitalele desfiintate erau simple centre de triere iar spitalele care raman sa poata interveni cum trebuie.

Sunt extrem de nemultumit de ce gasesc in spitale. Eu sunt mai nefericit decat orice roman cand se inregistreaza decesul unei persoane.

Au fost desincronizari la nivel local in chemarea ambulantelor, dar tratarea pacientilor nu se putea face la spitalele inchise, nu erau nici medici de specialitate si nici dotarea necesara, nu se puteau face operatii complexe. Nu a existat o legatura directa intre decesul acestor persoane si desfiintarea spitalelor.

Autoritatile locale au trei alternative:

1. transformarea spitalelor in azile de batrani, cu finantare de la buget

2. transformarea spitalelor in centre de permanenta, co-finantate de la bugetul de stat si in care permanenta e asigurata de medicii de familie

3. spitalele se pot transforma in cabinete de specialitate pentru medicii de familie

Spitalele care raman vor fi mai bine dotate, vom avea garantia salvarii vietilor romanilor.

Banii s-au dus in frauda la nivelul sistemului medical. Retete pentru persoane care erau decedate. Am cerut o ancheta la CNAS. Reforma sistemului sanitar nu va fi gata pana nu se va stabili un pachet minimal de servicii.

Despre angajarea raspunderii: De ce angajarea raspunderii ar fi un lucru rau, nu este o procedura constitutionala ? Nu ocolim Parlamentul, ci punem la mezat mandatul Guvernului, practic se intareste forta Parlamentului.

As putea sa pun tara pe butuci si sa maresc salarile profesorilor. Cand economia permite, se vor majora salariile profesorilor si medicilor.

Nici in 2012 salariile nu pot fi majorate cu 50% la nicio categorie de bugetari.

Despre vanzarea pachetului de actiuni detinut de stat la Petrom: Sunt pentru vanzarea acestui pachet minoritar. Din vanzarea a 9,4% din actiuni vom obtine mai mult decat suma primita de Nastase pentru intreg Petrom-ul. Nu vom vinde sub acest pret, de 600 milioane euro. Banii merg la bugetul de stat.

Despre autostrada pana la mare: Se pare ca Ministerul Transporturilor a luat taurul de coarne – si pentru asta eu ii felicit, ca nu mai stau in aceasta lancezeala, sa negocieze la nesfarsit cu un constructor care nu isi face treaba si nu intra in termene – sa rezilieze contractul. si atunci, probabil, ca va fi o intarziere pe un anumit tronson din aceasta autostrada. Dupa finalizarea negocierilor, va voi spune traseul. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here