1322900_brown_paw_print[1]Singura solutie corecta pentru strangerea cainilor de pe strazi este extinderea zonei de responsabilitate in aceasta privinta, catre toate primariile de sector, a declarat, marti, dupa intalnirea cu primarii de sector, edilul Capitalei, Sorin Oprescu.

Primarul Sorin Oprescu a declarat, marti, ca desi sondajele arata clar dorinta cetatenilor de a nu mai avea caini pe strada, amendamentele la bugetul Capitalei pe 2011 au mers doar pe ideea reducerii fondurilor destinate contructiei de adaposturi, sterilizarii si asigurarii hranei.

„Singura solutie corecta este de a extinde zona de responsabilitate, cu accent pe strangerea cainilor de pe strazi,la toate primariile de sector. (…) Sectoarele unu si doi au deja adaposturi si pot sa mareasca numarul de caini pe care ii pot gazdui. Prioritatea mea este sa luam cainii de pe strazi”, a mai Oprescu.

El a subliniat ca este nevoie de colaborare intre primarii si de actiuni bine conduse pentru a putea rezolva problema cainilor fara stapan.

„Acesta este momentul in care primarii de sectoare pot arata ca doresc, pot si stiu sa colaboreze. Am hotarat sa facem un draft de hotarare de Consiliu General sa-l prezentam primariilor si sa-l supunem CGMB”, a mai spus Oprescu.

intrebat care ar fi solutia preferata pentru cainii fara stapan, edilul Capitalei a raspuns ca el doar respecta legile in vigoare si ar alege doar acele variante care il ajuta sa fie in legalitate.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat la finalul intalnirii ca s-a stabilit ca toate competentele sa fie date catre sectoare atunci cand se vor construi sase adaposturi.

„Suntem de acord sa preluam aceste competente dar nu-mi permit sa contruiesc un adapost. Dupa ce vom avea un adapost preiau toate aceste competente si la sfarsitul mandatului pot fi si tras la raspundere pentru ceea ce am facut”, a spus edilul Sectorului 4.

El a precizat ca este sustinatorul ideii de infiintare a unor adaposturi si a sterilizarii animalelor, dar considera ca este necesara si tragerea la raspundere a celor care sterilizeaza.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a apreciat la finalul discutiilor ca „in sfarsit Sorin Oprescu a inteles ca e nevoie de descentralizare”.

„Faptul ca a inteles acest lucru ne bucura si vom analiza proiectul pe care vrea sa-l supuna Consiliului General. Problema se rezolva de mult timp daca primarii generali si-ar fi dat interesul, dar toti au vorbit doar despre asta pentru a-si face imagine. Pe moment, descentralizarea e un pas normal intr-o capitala mare”, a mai spus Chiliman.

Primarul Sectorului 1 a apreciat ca eutanasierea ar trebui sa fie ultima solutie adoptata si a subliniat ca, personal, este impotriva eutanasierii ca masura generala. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here