upPIB-ul Romaniei va creste in acest an cu numai 1%, in principal datorita exporturilor nete, insa pe fondul unei cereri interne slabe, iar perspectivele raman incerte dupa acest rezultat „extrem de modest”, se arata intr-o analiza a Ernst & Young.Compania de consultanta preconizeaza o relansare a cresterii economice pana la 4% in 2012, odata cu revenirea investitiilor si a consumului.

„Exista in continuare un anumit risc ca situatia sa poata avea si o evolutie negativa. Corelat cu incertitudinile in materie de politici (publice – n.r.), profilul de crestere economica slaba denota ca este putin probabil ca deficitul bugetar al Romaniei sa ajunga (scada – n.r.) la 3% din PIB pana in 2015”, se spune in raport.

Totusi, Ernst & Young noteaza ca imbunatatirea semnificativa a performantelor industriale a inceput sa se faca resimtita si in alte sectoare, semn ca redresarea economica se extinde treptat in toate ramurile economiei, cu eventuale beneficii pentru ocuparea fortei de munca si consum.

Estimarea oficiala privind cresterea economica din acest an este de plus 1,5%, dupa o scadere de 1,3% in 2010.

Deficitul bugetar de anul trecut a reprezentat 6,5% din PIB, sub limita stabilita in acordul cu FMI, si ar urma sa scada la 4,4% in acest an si sub 3% in 2012, potrivit anagajamentelor Guvernului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here