Agentia Nationala a Functionarilor Publici reaminteste autoritatilor si institutiilor publice ca mai sunt 4 zile pana la expirarea termenului de inscriere (25 martie 2011) in competitia Premiul European pentru Sectorul Public (EPSA 2011), organizata de Institutul European de Administratie Publica, Maastricht (EIPA). Scopul acestei initiative consta in identificarea si premierea performantelor deosebite ale administratiei publice, la nivel european.

Institutiile si autoritatile publice au posibilitatea de a inscrie aplicatii cu urmatoarele tematici:
Furnizarea eficienta a serviciilor publice intr-un climat economic nefavorabil;
Deschiderea sectorului public prin atragerea cetatenilor la actul de guvernare;
Going Green: Solutii concrete din sectorul public pentru protejarea mediului.

Pana la data actuala s-au inscris in competitie 197 de proiecte din 29 de state europene, Romania inscriindu-si in competitie un numar de 16 aplicatii.
Reamintim ca, la precedenta competitie de acest gen, desfasurata in anul 2009, administratia publica din Romania a participat cu un numar de 45 de aplicatii, castigand premiul I in cadrul uneia dintre sectiuni. Dat fiind prezentul context economic, este important ca bunele practici, rezultatele obtinute in administratia publica romanesca, sa fie promovate, cunoscute la nivel national si international.
Proiectele pot fi inscrise in competitie aplicand pe site-ul competitiei www.epsa2011.eu. Facem precizarea ca cele mai bune aplicatii vor fi premiate in cadrul unei conferinte la nivel inalt, care va avea loc la Maastricht/Olanda in perioada 15-17 noiembrie 2011

“ANFP incurajeaza competitia in administratia publica, de aceea relansam autoritatilor si institutiilor publice invitatia de a-si inscrie proiectele de succes si in competitia EPSA 2011. Consider ca initiativa europeana reprezinta o oportunitate de recunoastere a valorii resurselor umane implicate in reusita proiectelor si aduce totodata un capital de imagine administratiei publice romanesti”, a fost apelul formulat de presedintele ANFP, domnul Andras SZAKAL.

Directia Comunicare si Relatii Internationale
[email protected]
Tel./fax: 0374 11 28 32

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here