votLiderul deputatilor reprezentand minoritatile nationale, Varujan Pambuccian, a declarat, luni, dupa o discutie cu premierul Emil Boc, ca membrii grupului vor da un vot pozitiv Codului Muncii, in cazul in care Executivul isi va angaja raspunderea.Pambuccian a mentionat ca ar fi de preferat insa o dezbatere a actului normativ.

„Daca va fi nevoie de un vot, vom da un vot pozitiv”, a spus Pambuccian, raspunzand unei intrebari privind modul in care vor vota cei 17 deputati reprezentand minoritatile nationale in cazul in care Executivul isi va angaja raspunderea pe Codul Muncii.

El a aratat ca, la limita, grupul pe care il conduce este de acord cu angajarea raspunderii, desi ar prefera o dezbatere ampla a modificarilor aduse de acesta.

„Am prefera o formula de dezbatere, dar la limita e acceptabila angajarea, care e o formula traditionala”, a spus Pambuccian.

Premierul Emil Boc a anuntat luni ca liderii coalitiei de guvernare propun asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul Muncii , precizand ca in perioada urmatoare vor avea loc consultari si cu grupurile parlamentare.

Emil Boc a precizat ca va avea discutii pe tema Codului Muncii cu fiecare grup parlamentar din coalitie, luni urmand sa aiba, la ora 15.00, o intalnire cu deputatii minoritatilor nationale, iar marti cu grupurile UDMR si PDL.

El a mai spus ca in perioada urmatoare va mentine si continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele si patronatele si va tine cont de amendamentele parlamentarilor in cadrul procedurii de asumare a raspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Emil Boc a precizat ca in urma acestor consultari Guvernul va lua decizia finala in privinta asumarii raspunderii. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here